Supranumit „Spiritul inovației”, avionul folosește un sistem de propulsie electrică de 400 de kilowați despre care producătorul susține că are cel mai dens acumulator de baterii asamblat vreodată pentru un avion.

Avionul cu o singură elice are un design exterior clasic, spre deosebire de interior, care este plin de elemente tehnologice. În curând vor fi efectuate noi teste, dar,în timp, Rolls-Royce vrea ca viteza avionului să depășească 480 km/h.

Scopul nu este totuşi producţia de serie a avionului electric

Potrivit Rolls-Royce, „Spirit of Innovation” folosește un sistem de propulsie electric de 400 de kilowați, care este alimentat de o baterie de 6.000 de celule, pentru a obține cele mai mari performanțe.

Cu toate acestea, scopul final al firmei (a nu se confunda cu producătorul Rolls-Royce Motor Cars, deținută de BMW), nu este de a construi aeronave în serie. Cu acest concept, producătorul intenționează să arate de ce este capabil noul său motor electric, în așteptarea motoarelor pe care vrea să le dezvolte în viitor pentru avioanele de pasageri.

O problemă de greutate

Pe lângă baterii și motoare, una dintre principalele provocări pentru industria aviației electrice o constituie greutatea.

Dacă se pot adăuga câteva zeci sau sute de kilograme de componente la o mașină electrică fără prea multe probleme, greutatea avioanelor este mult mai dificil de modificat dacă trebui menținută o sarcină utilă minimă, cu tot cu pilot, pasageri și bagaje.

Sursă foto: Flickr/Rolls-Royce