Medicul Radu Țincu a precizat marți seara că perioada în care a debutat campania de vaccinare nu a fost una prielnică, fiind vorba despre vacanța între Crăciun și Anul Nou.

”Cred că perioada în care a debutat această campanie nu a fost prielnică. A început între Crăciun și Revelion, o perioadă de sărbători în care oamenii cel mai probabil nu s-au gândit la vaccinare, atât cei din instituții cât și personalul care urma să fie vaccinat.”, a explicat el.

”Dificultățile logistice sunt prezente peste tot în lume”

”A existat această dorință în prima zi, a doua zi de la debutul campaniei de vaccinare, ca personalul medical să se vaccineze, mai mult decât era capacitatea acelor centre. Au existat și niște inadvertențe pe care domnul doctor Gheorghiță le-a recunoscut în organizarea acestor centre la începutul campaniei.

Din toate asigurările pe care le-a dat lucrurile au fost rezolvate. Toate disfuncționalitățile au fost corectate”, a declarat medicul Radu Țincu, conform b1.ro.

În ceea ce privește problemele legate de crearea pe ultima sută de metri a centrelor de vaccinare, Radu Țincu a precizat că dificultățile logistice sunt prezente peste tot în lume, cu atât mai mult în România unde sunt numeroase decalaje:

”Această campanie de vaccinare peste tot reprezintă un fenomen fără precedent. Nimeni nu are cheia succesului pentru că nimeni nu a mai organizat o astfel de campanie, de o asemenea amploare.

”Statul trebuie să facă acest upgrade”

Discutăm despre sute de milioane de oameni care trebuie să fie vaccinați. În România, pentru că ați dat o paralelă cu Germania să nu uităm că acum un an nu puteai nici să îți plătești taxele și impozitele în online.

Dintr-odată statul trebuie să facă acest upgrade, să reușească să digitalizeze în așa măsură anumite instituții care evident merg mai greu la început”, a mai spus Radu Țincu.

El a adăugat că un motiv de îngrijorare va fi atunci când campania va viza populația generală:

”Ceea ce pe mine mă îngrijorează nu sunt acele două zile în care lucrurile nu au mers foarte bine. Mă îngrijorează cum va decurge campania de vaccinare în momentul în care va fi imunizată populația generală.

Dacă vreți, această etapă întâi în care personalul medical este vaccinat și etapa a doua cu persoanele din grupele vulnerabile reprezintă dacă vreți măsuri tactice, dar ceea ce ne interesează pe toți este să oprim pandemia. Aceasta va fi oprită doar când vom imuniza toată populația.”, a spus în concluzie medicul.