Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare s-a vaccinat anti-covid în această dimineață,  în policlinica Spitalului Militar Central din București.

Imediat după vaccinare, Gheorghiță a fost nevoit să stea, conform procedurilor 15 minute într-un salon, sub supravegherea cadrelor medicale, pentru a vedea dacă are reacții adverse la ser.

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical – apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate.

Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate”, a spus Gheorghiță, după ce s-a vaccinat.

E nevoie de un mediu favorabil

Totodată, el a mai subliniat faptul că este nevoie de asigurarea unui mediu favorabil vacinării, pentru ca fiecare persoană să se simtă în siguranță atunci când se vaccinează. El a mai precizat că este încrezător în vaccinul anti-covid și susține că a venit vremea ”să reducem consecințele negatie” ale pandemiei.

„Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate. E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a spus el.

În același timp, Gheorghiță a vorbit și despre scepticismul exprimat de unii români față de vaccinarea împotriva COVID.

„Sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm, familia, prietenii, colegii şi ţara. Doar împreună putem să ieșim din această pandemie și să revenim la o viață normală”, a spus el.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea