Cu puţin timp înainte de marea sărbătoare a Naşterii Domnului, medicul Virgil Musta a venit cu un mesaj pentru toţi românii. Medicul timişorean afirmă că 2020 a fost un an cu totul aparte, care i-a unit însă pe foarte mulţi români împotriva acestui nou virus. Musta îşi aminteşte cu tristeţe de momentele grele şi de tragediile la care a asistat în acest an.

„La finele acestui an, unul cu totul aparte, în care lupta împotriva acestui virus ne-a unit pe foarte mulţi, încerc să rememorez principalele momente pe care le-am trăit împreună, pentru că eu cred că avem cu toţii de învăţat.

Au fost şi momente bune, când cu toţii credeam că am învins şi am scapat de pericol, dar şi momente pe care mi-e foarte greu să mi le mai amintesc, în care am asistat la tragedii familiale, la pierderea celor dragi”, a scris medicul Virgil Musta pe pagina sa de socializare.

El le mulţumeşte românilor care, prin atitudinea lor, i-au dat putere şi energie să lupte mai departe pentru salvarea vieţilor celor aflaţi la nevoie.

„Nu ştiu dacă fără voi aş fi putut depăşi acele momente. Prin atitudinea voastră mi-aţi dat speranţă, mi-aţi confirmat ca ceea ce fac este bine şi necesar, mi-aţi dat energie pentru a merge mai departe. Aveam un scop clar (şi încă îl am), să încerc să vă transmit tot ce ştiam şi consideram ca este important, pentru ca împreună să învingem cât mai repede şi cu mai puţine pierderi acest virus necunoscut şi pentru noi medicii şi specialiştii. A fost un an dificil pentru toti, atât pentru voi, cât şi pentru noi personalul medical din prima linie”, mai scrie Virgil Musta.

„Vă rog doar să sărbătorim aceste zile într-un mod înţelept”

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara vine şi cu câteva sfaturi pentru românii care sărbătoresc Crăciunul în această perioadă, astfel încât situaţia după aceste sărbători să nu devină una mult mai gravă.

„Dar acum, cred că trebuie să ne liniştim şi să ne bucurăm de Sfintele Sărbători de Crăciun. Vă rog doar să sărbătorim aceste zile într-un mod înţelept, să nu ne expunem îmbolnăvirii, tocmai acum când eu cred că mai avem puţin până vom scăpa de acest coşmar. Vă rog să ne gândim la cei dragi, să fim solitari cu ei şi să-i protejam, mai ales dacă ştim că au factori de risc spre o evoluţie severă în caz de îmbolnăvire.

Să fim solidari şi darnici cu cei care au nevoie, să sărbătorim acest Crăciun în familia restrânsă, aşa cum tradiţia strămoşească ne-a învăţat că trebuie să cinstim Naşterea Mântuitorului. Sunt convins că sufletul nostru va fi mult mai bogat, deşi am avut un an cu multe frustări. Vă doresc Craciun Binecuvântat, Sărbători Fericite şi un An Nou cu sănătate şi cu revenirea la normalitate, chiar dacă o «altă normalitate»”, a scris Virgil Musta în încheierea mesajului său.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan