Un renumit medic a ieșit la pensie

Este vorba despre Emilian Imbri, care a ieșit la pensie și a părăsit funcția. Renumitul medic a explicat că, potrivit legii, nu mai avea voie să ocupe funcția.

„Potrivit legii, nu mai aveam voie să fiu manager”, pentru că „la începutul lunii martie am împlinit 67 de ani”, a subliniat Emilian Imbri pentru libertatea.ro

Trebuie menționat că, în locul său, manager interimar la „Victor Babeș” este Simin-Aysel Florescu, fost director medical al instituției.

Așteaptă să îi fie calculată pensia

„Eu am fost manager timp de 7 ani, dar pe 3 martie am împlinit 67 de ani, care este vârsta de pensionare pentru medici. Când împlinești 67 de ani, se încheie contractul de management. Sigur, pot să lucrez până la vârsta de 70 de ani, dar nu ca manager. Eu mi-am depus dosarul la Casa de Pensii și astept să mi se calculeze pensia”, a explicat medicul pentru sursa menționată.

De asemenea, acesta a spus că este mulțumit de activitatea depusă ca manager și își dorește o lună de relaxare.

„Eu vreau cel puțin o lună să mă liniștesc, să mă odihnesc și să-i mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să termin fără incidente, fără accidente, fără incendii, fără revolte, cu o echipă alături de care am plecat la drum în 2013. Sunt relaxat”, a conchis Emilian Imbri.

Conform declarației de avere din luna iunie a anului trecut, venitul lunar al managerului de la Spitalul Victor Babeș din Capitală era de 13.600 de lei.

Emilian Imbri, despre posibilitatea restricțiilor de Paște

Medicul Emilian Imbri  a vorbit vineri seara la România TV despre perioada Sărbătorilor Pascale din acest an. El a precizat că anul acesta nu va fi diferit de cel de anul trecut în ceea ce privește Paștele.

„Ţineţi minte discuţia de anul trecut. Am senzaţia că trecem atât de rapid prin momente similare şi atât de rapid se succed aceste sărbători încât practic te apucă un sentiment de spaimă când te gândeşti că iar vine Paştele şi iar te gândeşti ce o să facem. O să facem ce am făcut şi anul trecut ”, a spus medicul.