Doliu în medicină! A încetat fulgerător din viață! A fost unul dintre ce mai mai importanți chirurgi

Este vorba despre medicul chirurg Adrian Lobonțiu, ”unul din cei mai importanți chirurgi pe care i-a dat România în perioada postdecembristă”. El a încetat din viață duminică, 7 martie, la locuința sa din Washington.

Tristul anunț a fost făcute chiar de către soția acestuia, prin intermediul unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Cu profund regret vă anunț că soțul meu, dr. Adrian Lobonțiu a încetat fulgerător din viață duminică, în locuința noastră din S.U.A.

Dr. Adrian Lobonțiu a fost pionier al chirurgiei robotice în Europa, a realizat numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în țara noastră, iar datorită profesionalismului și devotamentului său față de pacienți și de medicină i-au fost oferite numeroase distincții.

Rămân în urma sa gesturile de mare noblețe profesională și umană, dar și cei trei copii pentru care a fost un tată extraordinar. Dumnezeu să îl odihnească!

Înmormântarea va fi una restrânsă și va avea loc pe plaiurile natale, la Târgu-Mureș”, a anunțat soția medicului Adrian Lobonțiu pe Facebook.

Realizările sale sunt spectaculoase

Pagina de Facebook ”Medici la Datorie” a postat un mesaj cu privire la realizările pe care le-a făcut medicul Adrian Lobonțiu.

”A lucrat aproape 20 de ani în sistemul medical din Franța și 8 ani în SUA. Mai întâi în Silicon Valley, unde s-a specializat în chirurgie robotică și din 2019 la EndoGastric Solutions, în Washington, unde a ocupat poziția de director medical. A fost un adevărat pionier în chirurgia robotică și telesatelitară.

De numele său se leagă numeroase intervenții, unele în premieră mondială. El este medicul care, în anul 2006, a operat în premieră un pacient suferind de boală de reflux gastroesofagian, folosind tehnicile chirurgiei endoluminale – o chirurgie fără incizii, fără pierderi de sânge şi fără cicatrice.

Tot în 2006 a fost desemnat de către Centrul Biografic din Cambridge – Anglia, drept cel mai bun medic specialist al anului (International Health Professional of the Year 2006).

În 2009, la Paris, a operat o pacientă de 190 de kg prin chirurgie endoluminală micșorându-i stomacul fără incizii, fără sânge şi fără cicatrice.

Adrian Lobonțiu a fost singurul chirurg din Franţa acceptat ca membru plin la Colegiul American al Chirurgilor (ACS) și membru al Societății Americane a Chirurgilor Gastrointestinali și Endoscopiști (SAGES).

Îi spuneam „Chirurgul zburător” (Flying surgeon) pentru că, mai mereu, când aveam vești despre el, era abia întors de la vreun eveniment medical important sau urma să plece cât de curând fiind chemat să susțină demonstrații de chirurgie robotică,pe ambele coaste ale Americii sau în Franţa, Belgia, Italia, Germania, Olanda, Marea Britanie. A fost de câteva ori și în România, La București, Tg.Mureș, Iași.”, arată ”Medici la Datorie”.

Sursă foto: Facebook Adrian Lobonțiu