Începând cu data de 6 decembrie, judeţul Buzău are, în mod oficial, un steag, după ce propunerea a fost aprobată în şedinţa de Guvern de vineri.

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat modelul steagului în luna martie a acestui an. Proiectul a fost propus de vicepreședintele Adrian Petre si s-a aflat în dezbatere publică. Iniţial au fost disponibile trei modele de steag, iar în urma discuţiilor s-a optat pentru cea de-a treia variantă. Hotărârea CJ Buzău privind aprobarea proiectului modelului de steag a fost transmisă, împreună cu un memoriu justificativ, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care a elaborat un proiect de hotărâre ce a fost supus aprobării Guvernului.

Steagul poate fi folosit cu anumite restricţii

Judeţul Buzău va arbora steagul propriu la sediul autorităţii județene, la intrarea principală, deasupra acesteia, şi numai împreună cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene. Steagul propriu al județului Buzău poate fi folosit şi cu prilejul unor manifestări de interes județean, precum şi în cadrul acţiunilor protocolare sau festive, scrie buzau.net.