După ce Viorica Dăncilă va demisiona din funcția de lider al PSD, locul îi va fi luat de către Marcel Ciolacu. Acesta a fost marginalizat în partid din cauza lui Liviu Dragnea însă, se pare că acum va ajunge cel de-al treilea om în stat.

Marcel Ciolacu este fiul unui comandor militar și s-a înscris în Partidul Social Democrat în anul 1990 la Buzău, unde l-a avut drept mentor pe fostul senator Ion Vasile.

Acesta este pasionat de vânătoare, lucru ce l-a adus față în față cu Omar Hayssam, acum 20 de ani. În prezent, Omar Hayssam este condamnat pentru terorism. Ciolacu obișnuia să facă glume pe seama acestui lucru spunând că are poze atât cu miniștri cât și cu teroriști.

În 2012, Ciolacu ajunge deputat după ce a fost prefect interimar în Buzău și după un mandat de viceprimar.

A fost la un pas de a fi ministru al Dezvoltării în Guvernul Grindeanu dar postul a fost ocupat de Sevil Shhaideh însă primește funcția de vicepremier fără portofoliu în cabinetul lui Tudose. După 6 luni pierde funcția după ce Tudose  demisionează din cauza luu Dragnea.

Marcel Ciolacu ajunge să critice conducerea partidului și chiar a semnat scrisoarea desidenților din PSD care cereau demisia lui Liviu Dragnea.

Ciolacu este absolvent de drept dar mai urmat orele unui curs în domeniul securității la Colegiul Național de Apărare, scrie Digi24.