Doliu în lumea sportului. Saltul de peste 100 de m cu motocicleta, în timpul antrenamentelor pentru stabilirea unui record mondial, s-a dovedit fatal pentru americanul Alex Harvill.

Săritura nu a fost suficient de lungă, astfel încât aterizarea a fost complet ratată, iar cascadorul aruncat de pe motocicletă.

Doliu în lumea sportului. A murit pilotul Alex Harvil

Harvill a decedat, joi, la 28 de ani, în timp ce se antrena pentru un salt de record mondial cu motocicleta, au declarat oficiali din statul american Washington.

Harvill, care locuia la Ephrata, Washington, spera să bată recordul unui salt de 351 de picioare (107 metri), potrivit Moses Lake Airshow, unde încercarea sa a fost programată joi.

Videoclipul saltului de antrenament de la Aeroportul Internaţional Grant County, postat pe reţelele de socializare, a arătat că motocicleta lui Harvill a lovit marginea superioară a malului de pământ folosit drept rampă de aterizare, iar Harvill a fost aruncat de pe motocicletă.

El încerca să bată recordul stabilit de australianul Robbie Maddison, la 29 martie 2008, potrivit Guinness World Records, potrivit ABC News.

Harvill era un cascador cu experiență. A stabilit şi el un record mondial Guinness, cu un salt (între două rampe de pământ) de 297 de picioare (90,5 metri), în 2013.

În acest moment, nu se cunoaște dacă decesul a survenit la locul accidentului sau ulterior, la spital.

Condoleanțe pentru familie

Lui Harvill  tocmai i-a născut soția, cei doi mai având împreună și un copil de cinci ani.

Medicul legist al ținutului în care s-a petrecut tragedia a anunțat că autopsia va avea loc în ziua de vineri.

Biroul șerifului a emis un comunicat prin intermediul căruia sunt transmise condoleanțe familiei lui Alex, prietenilor și celor apropiați.

Australianul Robbie Maddison a postat un mesaj joi seara pe rețele sociale, în memoria lui Alex Harvill, arătând că a fost devastat de anunțul morții rivalului său.

”Intenționa să stabilească un nou record mondial azi și a plătit prețul suprem.”, a scris Maddison pe Instagram. ”Inima mea este frântă, pentru familia lui. Transmitem dragostea noastră către Jessica, Willy and Watson.”, a adăugat el.