India a raportat, duminică, 78.761 noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record mondial, potrivit AFP.

Precedentul record fusese stabilit la 17 iulie de Statele Unite ale Americii, care înregistraseră 77.638 noi contagieri.

India este oficial cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după Statele Unite şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane infectate cu COVID-19.

În total, 63.000 de persoane au murit de această boală în India.

Tristul record intervine la o zi după ce Guvernul a anunţat o nouă flexibilizare a restricţiilor adoptate în martie pentru a combate epidemia. Decizia a fost determinată de încercarea de a relansa economia, în condiţiile în care milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă.

Ministerul de Interne a anunţat astfel că începând din septembrie adunările de până la 100 de persoane vor fi din nou autorizate pentru evenimentele de tip cultural, sportiv sau politic, scrie Agerpres.

România a depăşit China

Sâmbătă, 29 august, România a ajuns la 85.833 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la puţin peste şase luni de la depistarea primului caz pozitiv în ţara noastră.

Surprinzător este că România a depăşit astfel China la numărul total de infectări generate de noul virus. Ţara asiatică considerată locul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus a raportat până pe 29 august un număr de 85.022 de îmbolnăviri, arată datele worldometers.info.

Potrivit datelor de sâmbătă seară, pandemia de coronavirus a infectat, până în prezent, peste 25 de milioane de persoane de pe întreg globul şi a provocat 844.532 de decese. 17,41 milioane de persoane s-au invidecat de temutul virus. Totodată, există peste 6,81 milioane de cazuri active de coronavirus la nivel mondial. Ţările care au raportat până în prezent cele mai multe cazuri de infectare sunt Statele Unite, Brazilia, India, Rusia şi Peru. Cât despre cele mai multe decese, acestea s-au înregistrat în Statele Unite, Brazilia, India, Mexic şi Marea Britanie.