Doliu uriaș în lumea sportului. A murit milionarul Max Mosley. Acesta era în vârstă de 81 de ani.  El a fost o figură proeminentă în motorsport. Tatăl său, Oswald, a condus mișcarea fascistă din Marea Britanie.

Max Mosley a fost avocat și apoi pilot amator de curse. El a fost și președintele Formula Unu și al altor organizații internaționale de motorsport, prin funcția deținută la FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), scrie The Sun.

Mosley a fost mezinul lui Sir Oswald Mosley, care a devenit celebru ca membru al parlamentului în anii 1920. Oswald Mosley a devenit cunoscut în anii 1930 ca lider al Uniunii Britanice a Fasciștilor.

Însuși Adolf Hitler a participat la nunta sa cu Lady Mitford!

 

Sursa Foto: Wikipedia

Mosley și războiul său cu presa

Mosley a dus un război cu presa, după ce News of the World a dezvăluit, în 2008, că a participat la o orgie sexuală. O înregistrare video de 5 ore îl prezenta pe mogul înconjurat de prostituate în echipament militar, în ședințe sado-masochiste. Un judecător i-a dat însă câștig de cauză lui Mosley, motivând că orgia nu avut niciun caracter nazist, așa cum susținea ziarul și povestea nu ar fi fost de interes public.

Pe de altă parte, Mosley s-a străduit să îi spele imaginea tatălui său, fascist convins. Mosley a fost prezent la mitinguri alături de tatăl său și a fost arestat în 1962, pe măsură ce neo-fasciștii au mărșăluit în cartierul evreilor din Hackney, East London, strigând „Afară cu evreii!”

Mosley a fost acuzat de comportament amenințător, dar magistrații l-au achitat a doua zi, motivând că acesta nu a făcut altceva decât să-și apere tatăl.

În 2009, fiul lui Max Mosley, președintele FIA, a fost găsit decedat în locuința sa din Londra. Alexander Mosley, în vârstă de 39 de ani, de profesie economist, a fost descoperit de o rudă în casa sa din vestul Londrei.

Sursă foto: Dreamstime