Un incendiu devastator a distrus zeci de case! Locuitorii au fost forțați să evacueze zona

Focul a fost controlat de autorităţi, însă după ce a distrus zeci de case şi a forţat oamenii să găsească adăpost. Totuși, cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută, conform informațiilor transmise de rfi.fr

Totodată, autoritățile locale au informat că cel puţin trei persoane au fost rănite.

Oamenii au încercat să stingă focul cu orice aveau la îndemână

Potrivit sursei menționate, imaginile surprinse de localnici arată cum oamenii au încercat să stingă focul cu orice aveau la îndemână, dar şi elicoptere militare care au fost trimise în ajutor.

Amintim că Guanaja, care are o suprafaţă de 19 kilometri pătraţi, este una dintre cele trei insule din golful Honduras şi turismul este principala sursă de venit.

Mii de oameni și-au părăsit casele

Amintim că un alt incendiu puternic a avut loc luna trecută în partea de sud a Spaniei, devastând totul în calea lui. De frica flăcărilor 2.600 de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele din zona turistică Costa del Sol.

Incendiul care a durat cinci zile a devastat 7.700 de hectare de teren forestier. Fumul negru a putut fi observat de la kilometri distanță. ABC News nota pe contul oficial de Twitter că peste 200 de pompieri și 12 autospeciale de oprire a focului au fost trimise pentru a se lupta cu flăcările.

„Atât de multe unități, atât de multe pregătiri, nu știu cum să explic și tot nu au reușit să reducă incendiul. Nu înțeleg. Nu știu pe cine să învinovățesc, nu pe Infoca, ei au lucrat – un singur om a murit. Nu știu cine este de vină”, a spus José Ruíz, localnic.

Francisco Soriano, director companie pompieri, a declarat că toată lumea se simte obosită după patru zile în care au încercat necontenit să stingă flăcările. Acesta a mai spus că în a cincea zi lucrurile au mers puțin mai bine deoarece a și plouat, lucru ce i-a ajutat pe pompieri în stingerea focului.

„După 4 zile de muncă (acum a cincea) încercând să stingem focul, pentru că e solicitant, te simți obosit, dar astăzi a fost o zi bună, pentru că a plouat puțin și asta ne-a ajutat să stingem focul. Ca pompieri locali, suntem aici din primul minut, am fost primii care au sosit, cu echipele noastre din Estepona și Manilva, de atunci nu am mai ieșit din foc”, a afirmat Francisco Soriano, director companie pompieri.

Sursă foto: rfi.fr