Fostul premier, Mihai Tudose reacționează dur după accidentul de la Fetești. Acesta a criticat atitudinea ministrului Transporturilor în fața întregii situații, dar și a altor guvernanți.

Totodadată, el a amntit și de incidentul cu ursul Arthur și a făcut referire și la șeful CFR, Ovidiu Vizante, care în opinia sa  este „şmecherul şef de la CFR”, în contextul în care a scăpat fără prea multe bătăi de cap de scandal pentru că „şi-a cerut scuze”, iar astfel „subiectul e închis”.

„Găsesc fascinant modul lor de lucru, aproape de hipnoză. Vă aduceţi aminte acum câteva luni când era scandalul cu ursul Arthur? Şi am spus tot la dumnevoastră în emisiune că subiectul a fost închis definitiv în momentul în care a ieşit premierul Cîţu şi a spus că nu era cel mai mare urs. Acolo era problema.

După toată zbaterea persoanelor blocate în tren cu copiii cu tot, dimineaţă domnul Drulă a tranşat situaţia spunând că acel Vizante, şmecherul şef de la CFR, şi-a cerut scuze pentru tipul de comportament pe care l-a avut în dialogul cu ziaristul respectiv după o noapte grea şi nedormită. Şi subiectul e închis!

Domnule, e fascinant! Acolo era problema: în comportamentul cu jurnalistul şi cu jurnaliştii, nu cu incapacitatea de a face faţă unei situaţii de criză, nu cu je m’enfiche… Să nu o spun în româneşte, pentru că sună mai rău. Îl durea pe el de ceea ce se întâmpla acolo!”, a declarat Mihai Tudose, la Romania TV.

Atac dur la adresa Guvernului 

Fostul premier a vorbit și despre atitudinea vicepremierului Dan Barna, care a găsit o scuză faptul că şi el a stat în tren pe când era student.

„Şi ca să fie dileala completă, tabloul fascinant de care vorbeam, a ieşit şi Drulă. Vă aduceţi aminte, e un tip contemporan cu noi pe care-l cheamă Drulă. A zis că nu e nicio problemă. Ce atâta isterie! Barna… Tot un Bulai şi el.

A ieşit senin şi a spus domnul Barna, viceprim-ministru, că ce atâta isterie?! Că şi eu când am fost student, stăteam în tren blocat! Nu ştiu dacă era student la 6-10 ani. Noi vorbeam acolo de nişte copiii mici. El era student, dar nu e nicio diferenţă pentru el.

Tot aşa fascinant şi absolut la nivel de hipnoză, au curs declaraţiile. Ce vrei să facem noaptea? Dacă se întâmpla ceva cu trenul ăla şi lua foc, ăştia aşteptau să se facă dimineaţă, nu?”, a mai precizat Tudose.

În ceea ce privește locul accidentului, fostul premier s-a arătat revoltat, subliind faptul că accidentul feroviar s-a produs între două şosele mari, dând de înţeles că oamenii aflaţi în tren puteau fi transportaţi pe cale rutieră, însă guvernanții au avut alte griji.

„Dacă nu se putea ajunge la trenul ăla… Nu era în Alpi, nu era într-o văgăună, era în câmp, între două şosele mari – drumul vechi spre Constanţa şi autostrada.

Nu sunt munţi, văi, ape, crocodili, urşi! Asta e fascinant cum mută subiectul. Domnule, subiectul a fost prioritatea faţă de ziarist. După a venit Barna şi a dat şi cu alifie. Domnule, şi nouă ni s-a întâmplat”, a precizat Mihai Tudose.

”Nu poporul i-a ales”

Fostul premier s-a arătat dezamăgit e faptul că astfel de personaje au ajuns să guverneze o întreagă țară.

„Nu ştiu ce a gândit poporul suveran, pentru că nu poporul i-a ales. Vă readuc aminte că băieţii ăştia au luat vreo 10 şi ceva la sută. Sunt looseri, nişte pierzători. Cineva ne-a servit la Guvern o mâncare din resturi, din gunoaie, de toţi looserii”, a continuat fostul premier.

El a mai menționat că incidentele din ultima perioadă demonstrează faptul că România nu e guvernată, pe motiv că partidele din coaliţia de guvernare, mai exact PNL şi USRPLUS, sunt mai preocupate de organizarea alegerilor interne.

Mai exact, de abia atunci când congresele vor fi finalizate, România va putea fi guvernată.

„Staţi un pic să treacă septembrie şi să terminăm noi cu congresele şi după aceea ne apucăm şi de guvernare. N-a guvernat nimeni. Acum e un scandal imens despre unde este prim-ministru. Dacă e la mare sau nu, dacă e în concediu sau nu. Care mama dracului e diferenţa?

Până acum a fost implicat în campanii de partid. Ce treabă are cu Guvernul? Singurul lucru care-l leagă de Guvern este faptul că postează. Înţeleg că se câştigă din chestia asta: dacă pui pe Facebook, eşti influencer din ăsta…”, a mai adăugat Tutdose.

Fostul premier a amintit și de împrumuturile pe care România le are de plătit și în cadrul cărira dobânzile ajung la miliarde de lei, însă nimănui nu îi pasă de toate aceste lucruri.

„Despre ce vorbim că face Guvernul? Care Guvern? Ia bani, trăim pe datorie, vinde din casă. Ne-a vândut viitorul. Înţeleg că la anul vreo 17 miliarde se duc pe dobânzi.

17 miliarde trebuie să îi dăm pe dobânzi. Va împrumuta 17 miliarde doar pentru dobânzi care vor genera alte costuri. Nu le pasă!”, a conchis fostul premier Mihai Tudose.