Un ciclon puternic lovește România! Alertă meteo ANM: Ce ne așteaptă de mâine

ANM a venit cu o alertă meteo care îi vizează pe mulți români. De mâine, vremea se schimbă radical. Asta pentru că România va fi lovită de ciclonul din Marea Mediterană. Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, ne așteaptă vânt puternic și ploi din abundență. La munte, va apărea și zăpada.

Despre ciclonul care va lovi România a oferit detalii meteorologul Alina Șerban. Ea a spus clar ce zone din țara noastră vor fi vizate de alerta meteo.

„Ciclonul din Marea mediterană va fi activ acolo şi va determina vânt puternic şi cantități importante de apă, iar în zona ţării noastre va afecta doar o periferie a acesteia pe parcursul zilei de mâine. Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării de la sud-vest către nord-est şi vor determina apariţia ploilor. Acestea vor traversa România începând de mâine după amiază până la mijlocul nopții. În zonele montane vor determina şi apariţia ninsorilor, în zona Montană înaltă”, a declarat aceasta la Antena 3.

Un ciclon puternic lovește România! Alertă meteo de la ANM: Ce ne așteaptă de mâine

În condițiile date, românii se întreabă cum va fi vremea de Ziua Națională a României.

În weekend, mai exact sâmbătă şi duminică, ANM a spus că vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile la amiază vor urca chiar și la 15-16 grade Celsius. Acest lucru se va întâmpla mai ales în partea de sud şi de vest a teritoriului.

La începutul săptămânii viitoare, situația se va schimba radical. Alina Șerban a arătat că vine o masă de aer mai rece, care determină scăderea valorilor termice. Astfel vremea, din deosebit de caldă, va deveni rece pentru această perioadă.

Un ciclon puternic lovește România! Alertă meteo de la ANM: Cum va fi de 1 decembrie

De 1 Decembrie, dimineaţa este de așteptat să fie destul de frig pentru că temperaturile minime se estimează a fi negative în aproape toată ţara.

„Cel mai frig va fi în depresiuni, dar şi în partea de sud a teritoriului vom avea temperaturi de -3,-4 grade Celsius în orele dimineții. Pe parcursul zilei se mai încălzește puţin, dar se intensifică şi vântul.

Astfel, dacă temperaturile vor urca la 7,8,9 grade în majoritatea regiunilor vântul se va intensifica tot în majoritatea regiunilor cu viteze mai mari în partea de sud-est, sud-vest, zonele montane, deci senzația va fi tot de rece”, a transmis Alina Şerban, meteorolog, la Antena 3.

Un ciclon puternic lovește România! Alertă meteo de la ANM: Ce ne așteaptă de mâine