Frigul lovește România! Vremea o ia complet razna. Prognoza meteo ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că vremea va fi frumoasă în această zi de luni, temperaturile maxime urcând până la 15 grade Celsius.

Meteorologii anunță că înnorările se vor extinde de diseară și că în unele zone o să plouă sau o să ningă. În acest timp, maximele vor pleca de la 6 grade Celsius în nord-vest și vor ajunge la 15 grade în sud-est.

În primele ore ale dimineții în Dobrogea și Bărăgan vor exista condiții de ceață, iar după prânz atmosfera va fi plăcută. Temperaturile în Dobrogea vor fi maoi scăzute, în timp ce cele din Bărăgan vor fi asemănătoare cu cele de duminică.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea va fi însorită, însă temperaturile scad față de duminică. Mai mult decât atât, la noapte se înnorează și este posibil să apară ploaie în cantități mici.

În nordul Moldovei și în Bucovina temperaturile se vor răci brusc. Dacă duminică am avut parte de temperaturi între 14 și 16 grade Celsius, azi termometrele nu vor trece mai departe de 8 – 11 grade Celsius. După prânz, temperaturile se vor opri la 7 grade Celsius.

În ținuturile vestice vom avea parte de ceață în primele ore ale dimineții, iar maximele vor fi de 13 grade Celsius în sudul Banatului, în timp ce pe partea vestică a Transilvaniei vor exista condiții de ceață – în partea de est, atomosfera va fi însorită. În timpul nopții vor exista înnorări și ploi, iar la munte va ninge.

Avem parte de vreme schimbătoare în Oltenia, temperaturile fiind ridicate pentru această perioadă. După ora prânzului, termometrele vor arăta 14 grade Celsius în zona Drobeta-Turnu Severin, iar în cursul nopții vom avea parte de ploi slabe.

În ținuturile sudice, vremea se mai răcește puțin, în tip ce atmosfera se menține caldă pentru această perioadă.

Prognoza meteo în București

Pentru Capitală, meteorologii au anunțat că ziua de luni, 22 noiembrie, va veni cu o i frumoasă și caldă, iar după prânz termometrele se vor opri la 14 grade Celsius. La noapte în schimb, cerul se va înnora și o să plouă slab.

Prognoza meteo la munte

În cea mai mare parte a zilei vom avea parte de soare la munte, în timp ce vremea se menține caldă. Temperaturile vor fi similare cu cele de duminică. Cu toate acestea, în timpul nopții se vor aduna nori, în timp ce în masivele estice și pe crestele masivelor sudice o să cadă lapovița.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Metorologii anunță că ziua de marți, 23 noiembrie, se va răci simțitor și că termometrele se vor opri la maxim 8 grade Celsius, o valoare normală pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros, iar ploile vor apărea slab în țară, în timp ce vântul va fi mai activ.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, ziua de miercuri, 24 noiembrie, va veni cu înnorări, însă scăpăm de ploi. Termometrele vor arăta cel mult 9 grade Celsius, în timp ce condițiile de ceață apar în noapte de miercuri spre joi.

Joi, 25 noiembrie, vremea va fi dominant însorită după ce ceața matinală se va risipi. Temperaturile dau semne că se vor încălzi din nou, termometrele arătând 10 grade Celsius.