România trece prin clipe extrem de grele. Pandemia de coronavirus face ravagii pur și simplu în țara noastră. Avem aproape zilnic peste 2000 de cazuri de noi infectări. În acest context, autoritățile au anunțat noi restricții.

Umilință totală pentru Arafat!

Printre acestea, se interzic pelerinajele cu credincioși în alte județe. Decizia i-a scos din sărite pe credincioși care se pregătesc de pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva. Astfel, Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni (Iași), a reacționat dur pe tema celor mai recente restricții introduse de guvernanți.

Practic, șeful DSU, Raed Arafat, este unul dintre cei mai contestați oameni de către Biserică.  „Mitropolitul Teofan a stabilit reguli foarte exacte privind pelerinajul, nu s-a mai concentrat pe 2-3 zile, ci pe perioada de 10 zile, astfel ca atunci cand vin autocare sa intre in oridne, cu distanta, masca, dezinfectant. Sa fim atenti ca inainte de a guverna oamenii lumea, guverneaza Dumnezeu. E interesant ca acest COVID nu intra intr-un mall, nu a intrat in sectiile de vot.

Domnul Arafat se poarta ca Zeus, ca Nostradamus, doar ca dumnealui confunda abuzul cu anumite restrictii, isi asuma aceasta putere peste Sinodul BOR, peste pozitia Patriarhului Daniel care nu a fost consultat. Nu pot sa-ti bati joc de sufletul roman. Trebuie sa arati un pic de respect fata de popor.

Nu ma intereseaza de restaurante, ca acolo merge cine are bani, dar la biserica vine orice sarac. Ne putem infecta la biserica, dar in spatiile de vot de ce nu ne-am putut infecta pana cand edilii nu si-au luat scaunele moi? Eu sunt de acord cu hotararile, dar nu cu abuzurile. Si de Craciun vor spune ca COVID-ul este ortodox si vine la Biserica”, a tunat Părintele Calistrat, conform Antena 3.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim