Raed Arafat a vorbit în această duminică, la Antena 3, despre regulile care trebuie respectate atunci când mergem la vot. Regulile impuse de către autorități sunt menite să minimizeze răspândirea coronavirusului.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat că purtarea măștii de protecție nu este suficientă în lupta cu coronavirusul și că trebuie respectate și celelalte măsuri de protecție precum păstrarea distanței între persoane și dezinfectarea mâinilor atât la intrarea în secția de votare cât și după ce am părăsit incinta.

”Purtarea măştii este una din condiţii. Distanţarea este extrem de importantă. Mesajul pe care îl transmit prin intermediul dumneavoastră este că distanţarea trebuie respectată, deci nu este suficient că se poartă mască.

Mască, distanţare socială şi dezinfectarea la intrare şi la ieşirea din secţia de vot, cele trei condiţii care ne permit să reducem riscul la minimum
Rugămintea către toţi cei care merg la vot, să respecte distanţarea între ei şi între ceilalţi care aşteaptă la rând. Este foarte important acest lucru.

Din punct de vedere medical, nu avem informaţii că au fost probleme speciale la secţiile de vot. Există echipaje care sunt pregătite să intervină. Din fericire, nu au fost situaţii care să necesite aşa ceva”, a spus Raed Arafat.

Coronavirus 27 septembrie

În ultimele 24 de ore, 1438 au fost decoperite infectate.

Până astăzi, 27 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 122.673 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

98.607 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.438 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.718 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 26.09.2020 (10:00) – 27.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 31 de decese (21 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui și București.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim