Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a venit, vineri seara, cu o declaraţie surprinzătoare. El spune că nu va merge duminică să voteze la alegerile locale.

Secretarul de stat a explicat şi motivul, pentru a nu crede cineva că o face din rea-voinţă. Arafat spune că nu are viză de flotant pentru Bucureşti, iar activitatea sa de la Minister nu-i permite să meargă să voteze în Mureş, unde are domiciliul din buletin.

„În toate celelalte campanii am mers și am votat şi aşa este normal”

„Sunt în București, nu am făcut viză de flotant așa că nu am cum să votez. O să fiu la Minister”, a declarat Raed Arafat, care a explicat apoi că adresa sa din buletin este în continuare în Mureş.

„Nu pot să mă duc acolo și să mă întorc în București, mai ales că înlocuiesc și un coleg, așa că voi fi la București. Altfel, în toate celelalte campanii am mers și am votat şi aşa este normal”, a mai precizat Arafat într-o emisiune la Digi24.

Votul electronic sau prin corespondenţă ar fi rezolvat anumite probleme la aceste alegeri

Jurnalistul Claudiu Pândaru i-a atras atenţia lui Arafat că nu este singura persoană aflată în Bucureşti în această situaţie: „Probabil există peste un milion de români care locuiesc aici, lucrează aici, plătesc taxe şi impozite aici, dar au buletine în alte colţuri ale ţării, cum e şi cazul dumneavoastră. Poate le reamintiţi şi colegilor din Guvern lucrul ăsta şi la alte runde de alegeri similare să găsim şi noi o metodă. Nu v-ar fi plăcut să puteţi vota electronic sau prin corespondenţă?”

„Aici vă dau dreptate şi cred că trebuie să ajungem acolo. Lumea evoluează, acum toate şedinţele noastre se ţin prin videoconferinţă. E normal să ajungem şi să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”, a recunoscut Raed Arafat, care spune că, într-adevăr, votul electronic ar fi rezolvat anumite probleme.

Sursă foto: INQUAM/George Călin