Probleme mari cu mai puțin de 24 de ore înaintea alegerilor locale. Chiar cei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au recunoscut că există o mare problemă.

Fraudă la alegerile locale?

În contextul suspiciunilor legate de explozia de vize de flotant din ultimele două săptămâni, cei de la Antena 3 au solicitat informații oficiale de la Ministerul Afacerilor Interne privind numărul exact al vizelor de flotant eliberate. S-a descoperit însă o mare problemă.

„Ați intuit deja răspunsul? A intrat „bug-ul”. După ce oficial ne-au spus că nu ne pot răspunde, colega mea Ana Maria Bujor, senior-editor Antena 3 e cea care a purtat acest dialog cu ministerul, a încercat să obțină un răspuns oficial. Nu a primit un răspuns oficial lănuritor, însă a venit pe surse o informație”, a dezvăluit Oana Zamfir, la Exces de putere.

Cum se fac verificările în legătură cu flotanții la alegeri

„Datele pe care le-ați solicitat nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public, întrucât nu există ca atare. Acestea se extrag la cerere, contra cost, prin proceduri informatice în urma unor activități derulate la nivelul instituției. Așa cum v-am informat, modulul prin intermediul căruia extragem aceste date a suferit o defecțiune.

Se întâmplă foarte rar, dar infrastructura tehnică este depășită, toate componentele fiind ‘end of life’, în sensul că nici măcar producătorul nu mai asigură piese sau service pentru reparații. Ne străduim. Avem dificultăți pe modulul de ‘raportare’ al sistemului. Au lucrat colegii toată noaptea. Am crezut că este un ‘bug’ în aplicație, dar se pare că este o defecțiune tehnică.

Nicio șansă timp de aproximativ 15 zile. Așa cum am spus a intervenit o defecțiune pe modulul care nu are legătură cu serviciile prestate către public. Ne străduim să realizăm reparația”, au precizat surse pentru Antena 3.