Klaus Iohannis, criticat dur de George Simion

Umilință pentru Klaus Iohannis! Președintele României a fost dur criticat de către George Simion. Liderul AUR s-a filmat chiar pe strada din Sibiu unde acesta are o casă.

Simion i-a reproșat șefului statului că a plecat în Africa și a făcut „ocolul Pământului în două mandate”.

„Faraoane, am venit aici la tine în Sibiu și nu ești acasă. Te-am căutat, te-am sunat, unde ești? Te caută liderul Opoziției și tu nu ești acasă. Te-ai dus în safari cu Carmen. Faraoane, te-ai văzut cu regele Simba, acolo, al Zanzibar-ului. Faraoane, faci ocolul pământului în două mandate și îți bați joc de români. Aici pe stradă la matale s-a comis un jaf armat, în România asta sigură și educată pe care ai condus-o tu timp de 9 ani. (…) Ai grijă acolo la lei, să-și accesorizeze doamna Carmen cureaua cum trebuie”, a spus George Simion într-un live pe Facebook.

Klaus Iohannis l-a invitat pe președintele Tanzaniei să vină în vizită în România

Amintim că vineri, președintele Klaus Iohannis a lansat o invitație către omologul său din Tanzania de a vizita România. Șeful statului s-a întâlnit pe 17 noiembrie cu Samia Hassan.

Președintele României a evidențiat, astfel, importanța consolidării relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Vizita de stat în Republica Unită Tanzania a avut drept scop intensificarea dialogului politic și diplomatic, deschizând noi perspective de cooperare.

În declarațiile comune cu președintele Tanzaniei, Iohannis a subliniat relația îndelungată, caracterizată prin respect și încredere reciprocă, care va marca, în anul următor, 60 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale. Obiectivul acestei vizite este intensificarea dialogului politico-diplomatic și deschiderea de noi perspective de cooperare.

Președintele Iohannis a subliniat importanța dezvoltării cooperării în domenii cu rol crucial atât pentru România, cât și pentru Tanzania. Printre aceste domenii se numără:

  • educația
  • protecția civilă
  • agricultura
  • silvicultura
  • IT
  • securitatea cibernetică

În cadrul vizitei, au fost semnate două memorandumuri de înțelegere pentru intensificarea cooperării bilaterale în:

  • managementul riscului de dezastre și asistența umanitară internațională
  • domeniul științific, economic și tehnic al agriculturii și mediului

Tanzania are sprijinul României

Președintele a subliniat existența unor antreprenori români în Tanzania, în special în domeniul turismului, și a exprimat încrederea că cele două țări vor continua să lucreze împreună pentru a încuraja mediul de afaceri să demareze proiecte comune.

Iohannis a asigurat Tanzania că poate conta pe sprijinul României în promovarea și dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Europeană. Mai multe puteți citi aici.