George Simion are interzis în Republica Moldova

George Simion are interzis în Republica Moldova! Liderul AUR a spus că a primit interdicție din partea fostului președinte Igor Dodon la intrarea în țara vecină, „pentru manifestații unioniste”. De asemenea, a negat că s-ar fi întâlnit cu an agent FSB în anul 2011, așa cum a susținut fostul ministru moldovean al Apărării, Anatol Șalaru.

În luna martie a acestui an, Șalaru l-a acuzat pe George Simion de legături cu FSB, serviciul secret rus. Potrivit fostului ministru, acesta a fost motivul pentru care liderul AUR a fost expulzat din Republica Moldova în 2015.

Simion neagă însă acuzațiile aduse de Anatol Șalaru, susținând că nu are nicio dovadă. Liderul AUR spune că nu a fost la Cernăuți în 2011 și nu s-a întâlnit conștient cu niciun agent FSB.

„Este un mincinos acel ministru. Știți că nu are nicio dovadă, nu? Propagați o minciună. Eu n-am fost în Cernăuți în 2011. Conștient, eu nu m-am văzut cu vreun agent FSB.

În viața mea, m-am văzut cu sute de mii de oameni. N-am stat să-l întreb pe fiecare «Ești agent FSB?». Sunt și cel mai rusofob președinte de partid, dar care nu e neapărat vreo calitate, dar am dobândit în timp această rusofobie”, a declarat el joi, pe 16 noiembrie, la Digi24.

A primit interdicție din partea lui Igor Dodon „pentru manifestații unioniste”

George Simion a primit interdicție de a mai intra în Republica Moldova din partea fostului președinte pro-rus Igor Dodon „pentru manifestații unioniste”. Potrivit acestuia, celor de la Chișinău nu le place ideea de unire, pentru că nu ar mai exista președinte sau premier.

Liderul AUR a spus că nici actualului președinte al țării vecine, Maia Sandu, nu îi place unionismul, nu pe el personal. Cei doi politiceni s-au cunoscut în anul 2016.

„N-a spus-o niciun oficial moldovean. Eu am primit o interdicție din partea lui Igor Dodon, președintele pro-rus din acel moment al Republicii Moldova pentru manifestații unioniste. Sunt unionist, adică n-aș mai vrea să existe graniță la Prut.

Celor de la Chișinău, pe diferite culori politice, nu le place ideea de unire, pentru că nu vor mai fi președinte, premier.  Nu pot intra în Republica Moldova. Maiei Sandu nu-i place unionismul, nu pe mine personal. M-am cunoscut cu Maia Sandu în 2016″, a explicat el.

George Simion nu vrea ca România să finanțeze Republica Moldova

Așadar, George Simion susține în continuare ideea de a nu finanța Republica Moldova cu niciun leu.

„Eu vreau unire, nu să finanțăm de la bugetul de stat pe unii care creează separatism românesc, pe unii care nu-și doresc unirea. Eu trebuie să-i finanțez pe cei din Republica Moldova ca să am atitudini anti-românești de care am avut parte în ultimii 33 de ani? Pentru că se schimbă succesiv puterea acolo, iar noi dăm le dăm fără să condiționăm.

Eu m-aș bucura să cumpărăm pachetul majoritar la Poșta Moldovei. Mi se pare o atitudine mult mai sănătoasă prin care putem condiționa la fel cum Bruxelles-ul anumite reforme în statul român de acordarea unor bani”, a declarat acesta.

Întrebat dacă în anul 2030, Republica Moldova va face parte din Uniunea Europeană, dacă AUR ajunge la guvernare, politicianul a răspuns: „Da, cea mai rapidă cale de integrare europeană pentru Republica Moldova este prin unire cu țara mamă”.

„Au fost doi criminali ai istoriei: Hitler și Stalin, care ne-au rupt, ne-au pus graniță la Prut cu tancurile, prin forță, iar noi va trebui să refacem, pașnic, temeinic, această unitate națională a României”, a afirmat George Simion.

Există oficiali care se consideră moldoveni, nu români

Potrivit liderului AUR, „există oficiali care consideră că ei sunt o națiune aparte de națiunea română și se consideră moldoveni”.

„Maia Sandu a spus că este româncă, ministrul de externe Nicu Popescu, din câte am văzut eu în pozițiile publice, este mult mai alunecos. Mi-aș dori o afiliere mult mai mare și sper să o obținem pe viitor în direcția unionistă, fiindcă asta este calea trainică.

UE este un construct temporar. România va fi România și peste 200-300 de ani și am vrea Republica Moldova împreună cu România așa cum a fost o dată”, a declarat el.