Wizz Air reia zborurile spre Chișinău

Wizz Air a anunțat că, de pe data de 14 decembrie, va relua mai multe zboruri. Începând din această dată, compania aeriană va relua cursele către Chișinău, capitala Republicii Moldova. Biletele sunt disponibile pe site-ul companiei, precum și prin intermediul aplicației pentru mobil. Prețul lor începe de la 19,99 euro.

Compania aeriană va zbura de 3 ori pe săptămână de la Londra Luton și de două ori pe săptămână de la Milano Malpensa și Roma Fiumicino către Chișinău.

Wizz Air a transmis într-un comunicat că „a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor”.

Potrivit sursei citate, „siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”.

„Wizz Air este încântată să reia operațiunile de la Chișinău, reconectând pasagerii moldoveni cu Londra, Roma și Milano. Recunoaștem importanța acestor rute și ne angajăm să oferim pasagerilor noștri o experiență de călătorie plăcută și coerentă. Începând cu 14 decembrie, pasagerii pot profita de serviciile renumite ale Wizz Air, experimentând călătorii directe între Chișinău și trei destinații europene importante.

Această reluare a operațiunilor reflectă angajamentul companiei aeriene de a-și deservi în mod constant pasagerii din Moldova și de a contribui la conectivitatea transportului aerian din regiune”, a declarat pentru AutoBlog.MD Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Premierul Dorin Recean a transmis un mesaj pe rețelele de socializare

La rândul său, Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, în care a dat vestea.

„Wizz Air revine în Moldova. Compania low-cost a anunțat că, începând cu luna decembrie, va opera curse pe direcția Chișinău – Roma, Chișinău – Milano și Chișinău-Londra. Revenirea Wizz Air în Moldova este un rezultat al eforturilor noastre constante de a asigura noi conexiuni internaționale pentru toți cetățenii noștri și de a stimula dezvoltarea economică”, a scris acesta pe Facebook.

Dorin Recean a adăugat că „Republica Moldova este o destinație sigură și atractivă. Doar în ultimele 2 luni, pe Aeroportul Internațional Chișinău au început să opereze noi companii aeriene cu curse noi spre Tel-Aviv, Atena și Baku. De asemenea, companiile care deja activează și pe piața avia moldovenească și-au suplinit zborurile și oferă prețuri din ce în ce mai avantajoase pentru pasageri”.

„Devenim mai conectați cu orașele europene și continuăm să asigurăm noi curse necesare cetățenilor noștri”, a conchis el.

Amintim că din data de 15 martie, Wizz Air și-a suspendat zborurile pe și de pe aeroportul din Chișinău, din motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.