Ludovic Orban reacționează dur la declarațiile lui Florin Cîțu: Este culmea perfidiei și chiar lipsei de bun simț

În cadrul ședinței PNL Ialomița, șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban a declarat că premierul Florin Cîțu vine și îl ceartă cu privire la grăbirea adoptării Legii consumatorului vulnerabil, în contextul în care fostul premier precizează că ar fi așteptat după răspunsul Guvernului, legea s-ar fi aplicat din 2022.

”Dacă stăteam după răspunsul guvernului, așteptam până în 2022 să aplicăm Legea consumatorului vulnerabil. Proiectul de lege aprobat în ședința de guvern prevedea ca termenul de aplicare a legii să fie 1 septembrie 2022. Noi, în Parlament, am aplicat termenul și se aplică din iarna asta. Culmea e că vine premierul și mă ceartă pe mine, președintele Camerei Deputaților, că nu grăbim adoptarea legii și că nu adoptăm măsurile, în condițiile în care ei, în Guvern, au stabilit că se aplică de la 1 septembrie 2022. Este culmea perfidiei și chiar lipsei de bun simț”, spune Ludovic Orban în ședința PNL Ialomița, în timp ce își prezenta moțiunea cu care se prezintă la Congresul din 25 septembrie.

Legea, mai bună din Parlament

Fostul șef al Executivului a mai spus că Legea consumatorului vulnerabil a ieșit mai bine din Parlament decât proiectul pe care l-a întocmit Guvernul. Mai mult decât atât, Ludovic Orban a declarat că toate companiile se confruntă cu o pierdere a competitivității din cauza creșterii dramatice a prețului la energie electrică și la gaze naturale.

”La ora actuală toate companiile se confruntă cu o pierdere a competitivității care se datorează cu o creștere dramatică a prețului la energie electrică și la gaze. Consumatorul casnic încă nu simte creșterea prețurilor la energie electrică și la gaze, mai ales la energia electrică, dar companiile simt deja”, a adăugat Ludovic Orban.

Sursa foto: Facebook, Ludovic Orban