Tulpina Delta s-a infiltrat în România! A fost confirmată într-un spital din Iaşi

În acest context, medicul Florin Roşu, director al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a explicat miercuri, 7 iulie, că tulpina Delta este prezentă în judeţul Iaşi. Declarația acestuia vine după ce varianta respectivă a fost identificată în cazul unui bărbat din municipiul Paşcani, internat în momentul de față la spitalul ieşean.

„Pacientul a ajuns în stare gravă la noi. A necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă. Nu era vaccinat, iar în urma tratamentului starea lui s-a ameliorat. Va fi mutat de la Terapie Intensivă într-un salon obişnuit”, a explicat Florin Roşu.

DSP Iaşi a efectuat ancheta epidemiologică

De asemenea, medicul a punctat că DSP Iaşi a efectuat ancheta epidemiologică în acest caz şi au fost identificaţi contacţii bărbatului. Amintim că în judeţul Iaşi au fost înregistrate până miercuri 42.430 de cazuri de COVID-19, rata de infectare fiind la un nivel minim, de respectiv 0,02%.

„Focarul de la Paşcani este ţinut sub control. Cert este că tulpina Delta este în circulaţie. Nu ştim despre existenţa altor focare, însă corpul medical rămâne vigilent”, a completat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Coronavirus în România, 7 iulie

Până astăzi, 7 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.090 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 60 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 18 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.098 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 06.07.2021 (10:00) – 07.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 77 decese (40 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeş, Arad, Cluj, Iaşi, Maramureş, Mureș, Neamț, Prahova şi Municipiul Bucureşti.