Vești proaste din partea ministrului Sănătății: Tulpina Delta va deveni predominantă din toamnă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat la TVR 1 că de la toamnă tulpina Delta va deveni predominantă. Aceasta a mai spus că nu se așteaptă la o creștere a ratei de vaccinare.

”Probabil că în aceste săptămâni în care şi rata de incidenţă este destul de redusă, lumea este mai preocupată să-şi organizeze vacanţa şi concediul, probabil că nu o să vedem o creştere a ratei de vaccinare (…) Ce ne străduim să facem este să creăm condiţiile cât mai aproape de orice persoană care doreşte să se vaccineze pentru a-i fi cât mai uşoară vaccinarea”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Ioana Mihăilă.

Va crește rata de vaccinare din toamnă?

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă se așteaptă la o creștere a ratei de vaccinare din toamnă, având în vedere că se prevede un al patru al pandemiei.

”Noi ne pregătim pentru această situaţia, mai ales că suntem conştienţi că noile variante vor avea o circulaţie din ce în ce mai mare şi cumva ne aşteptăm şi la o creştere a numărului de cazuri în următoaele luni, nu aş spune săptămâni”, spune aceasta.

Tulpina Delta (indiană) va fi predominantă

Ministrul Sănătății a mai spus că estimările arată că la finalul lunii august tulpina indiană, denumită recent Delta, ar putea fi predominantă.

”Studiile efectuate în alte ţări (…) previzionează că, pe la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni predominantă. Fiind cu un grad mai mare de contagiozitate, ne aşteptăm ca pe finalul lunii august să înceapă să crească numărul de cazuri, dar este ceea ce aplicăm luând exemplu din alte ţări, nu înseamnă că acelaşi lucru se va întâmpla şi la noi în ţară”, a mai afirmat ministrul.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea