Ioana Mihăilă se autosuspendă din funcţia de membru al Biroului Naţional REPER

Ioana Mihăilă a anunțat luni, 27 noiembrie 2023, că se autosuspendă din funcţia de membru al Biroului Naţional REPER.

„Întotdeauna mi-am desfășurat activitatea cinstit, respectând legea și interesul public. Am încredere că o anchetă corectă și transparentă va demonstra aceste lucruri. Totodată, am decis să mă autosuspend din funcția de membru al Biroului Național REPER”, a scris, luni, Ioana Mihăilă pe contul ei de Facebook.

Postarea ei a strâns zeci de comentarii în scurt timp. „Este cea mai mare tâmpenie , ancheta asta …nu știu cui îi folosește dar dacă îmi aduc aminte primii care se îngrămădeau să facă vaccinul , erau cei din toate structurile de forță din țară că vezi doamne nu ajunge pentru toată lumea, ar fi bine să-și aducă aminte fiecare ce teamă aveam în noi dacă ne îmbolnăveam!” / „Ioana ai deranjat cu expertiza ta! Să fii bine!” / „Fix asta se vrea. Peste 4 ani cand va fi gata ancheta nici nu va mai conta ca a fost facuta aiurea.” / „Îmi pare foarte rău să aud asta! Te susținem!”/ „Fix asta se vrea. Peste 4 ani cand va fi gata ancheta nici nu va mai conta ca a fost facuta aiurea.”

Au fost aprobate cererile de urmărire penală pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

Cererile de urmărire penală pentru Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au fost aprobate. În data de 27 noiembrie 2023, președintele României, Klaus Iohannis, a dat aprobarea pentru demararea procedurilor de urmărire penală împotriva ambilor politicieni. Alături de fostul prim-ministru al României, Florin Cîțu, ei sunt subiectul unei anchete desfășurate de Direcția Națională Anticorupție (DNA), referitoare la presupusele nereguli în achiziționarea excesivă a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Decizia președintelui României a fost comunicată ministrului Justiției, Alina Gorghiu, în cursul zilei de luni, 27 noiembrie 2023. În paralel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a fost informat cu privire la formularea cererilor de urmărire penală.

Vlad Voiculescu a ocupat funcția de ministru al Sănătății în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, în timp ce Ioana Mihăilă a fost ministru al Sănătății în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021.

Cererile de urmărire penală

Cererea de urmărire penală a doamnei Ioana Mihăilă este legată de presupusele fapte incluse în Dosarul penal nr. 243/P/2021, care este sub investigație la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției. Aceste presupuse fapte vizează săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, conform articolului 297 alineatul (1) raportat la articolul 309 din Codul penal.

În acest caz, procedura legală va fi respectată în întregime. Decizia de aprobare a solicitării de urmărire penală a fost luată ca răspuns la cererea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform prevederilor articolului 109 alineatul (2) din Constituția României, republicată, și ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu toate modificările și completările ulterioare. Această decizie a ținut cont și de Decizia Curții Constituționale nr. 270/2008.

Ioana Mihăilă
Ioana Mihăilă (SURSA FOTO: Facebook, Federatia Patronilor Bihor)