Tragedie fără precedent în Rusia. Agenția de presă rusească TASS informează că în cursul zilei de marți, două persoane au fost ucise și alte trei rănite într-un centru administrativ din Moscova. Se pare că un bărbat căruia i s-a cerut să-și pună masca de protecție a deschis focul și nu s-a mai putut controla. Forțele de ordine din Moscova au confirmat și ele că paznicul a fost cel care i-a cerut atacatorului să își pună masca de protecție, însă acesta a preferat să scoată arma.

„Potrivit informațiilor preliminare, urmare a unui conflict care a pornit după ce un paznic i-a cerut să-și pună masca, vizitatorul a scos o armă și a început să tragă”, au comunicat forțele de ordine.

La rândul său, primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, a confirmat incidentul, arătuându-se în stare de șoc. Într-o postare pe contul personal de socializare, acesta a adăugat că trei persoane au fost rănite, iar în urma incidentului atacatorul a fost reținut.

Tragedie la Moscova. Două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite

„O tragedie a avut loc la Centrul Multifuncțional Ryazansky (MFC). Urmare a focurilor de armă trase de o persoană necunoscută, doi oameni au murit, iar trei au fost răniți. Atacatorul a fost reținut”, a scris primarul pe rețeaua socială VKontakte.

De menționat este faptul că, potrivit surselor TASS, cele două victime care ți-au pierdut viața sunt un angajat al centrului și un vizitator. În ceea ce privește restul victimelor, printre răniți se numără și un copil. Martori ai incidentului au confirmat pentru TASS că atacatorul a rănit o fetiță care „părea să aibă 10-11 ani”.

În urma tragedie care a avut loc la Moscova, Ministerul rus de Interne a confirmat arestarea atacatorului.

„La Moscova, un angajat al Departamentului pentru Migrație a reținut un atacator care a deschis focul în zona MFC”, a declarat Irina Volk, purtătoarea de cuvânt a ministerului.

Surse ale forțelor de ordine au precizat pentru agenția rusească că persoana reținută se află într-o stare „inadecvată”, adăugând că aceasta este iresponsabilă în ceea ce privește faptele făcute.

„Potrivit datelor preliminare, persoana deținută se află într-o stare inadecvată, este iresponsabilă”, a spus sursa citată.