Tragedie în Turcia! Douăsprezece persoane au murit în urma unui accident rutier

Astfel, autoritățile din prefectura respectivă au spus că cei 12 decedaţi sunt unsprezece migranţi şi o persoană care le-a organizat transportul, conform informațiilor transmise de reuters.com

Accidentul s-a produs în districtul Muradiye, în apropierea graniţei cu Iran. Vehiculul a căzut într-un şanţ pe marginea drumului, după care a luat foc, au declarat două surse locale.

Identitatea victimelor nu este cunoscută în momentul de față

De asemenea, persoanele afectate au fost transportate la spital, în timp ce proprietarul autobuzului a fost reţinut. Totuli, identitatea victimelor nu este cunoscută deocamdată, potrivit sursei menționate. Amintim că în provincia Van au decedat mai mult de 80 de migranţi în 2020, faţă de 59 în 2019.

Turcia este un punct-cheie de tranzit pentru migranţii care vor să ajungă în Europa. Aceştia, majoritatea veniţi din Iran, Afganistan şi Pakistan, trec graniţa iraniană-turcă cu piciorul, după care sunt transportaţi spre oraşe ca Istanbul şi Ankara.

Un alt accident teribil

Amintim că un alt accident teribil a avut loc în Algeria. Cel puţin 18 persoane au murit şi 11 au fost rănite în urma coliziunii între un camion şi un autocar cu pasageri în estul Algeriei. În autocar se aflau pasageri care se întorceau dintr-o excursie.

Cel puţin 18 persoane au murit şi 11 au fost rănite în urma coliziunii între un camion şi un autocar cu pasageri în estul Algeriei, au anunţat sâmbătă serviciile de securitate, potrivit DPA.

Accidentul s-a produs  pe o şosea care leagă oraşele Jijel şi Constantine. În autocar se aflau pasageri care se întorceau dintr-o excursie în oraşul de coastă Jijel. Potrivit unor martori, şoferul camionului ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat în autocar. Cauza exactă a accidentului nu se cunoaşte deocamdată.

În primele cinci luni ale anului au avut loc peste 10.200 de accidente auto în Algeria, care au lăsat în urmă cel puţin 1.300 de morţi, relevă datele oficiale. Conform autorităţilor, una din cauzele accidentelor auto este condusul neglijent.