Cel puţin 18 persoane au murit şi 11 au fost rănite în urma coliziunii între un camion şi un autocar cu pasageri în estul Algeriei, au anunţat sâmbătă serviciile de securitate, potrivit DPA.

Accidentul s-a produs vineri noapte pe o şosea care leagă oraşele Jijel şi Constantine. În autocar se aflau pasageri care se întorceau dintr-o excursie în oraşul de coastă Jijel. Potrivit unor martori, şoferul camionului ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat în autocar. Cauza exactă a accidentului nu se cunoaşte deocamdată.

În primele cinci luni ale anului au avut loc peste 10.200 de accidente auto în Algeria, care au lăsat în urmă cel puţin 1.300 de morţi, relevă datele oficiale. Conform autorităţilor, una din cauzele accidentelor auto este condusul neglijent.

Accident teribil în Austria

Un alt accident teribil a avut loc ieri, 9 iulie în Austria. Un tren plin cu copii s-a prăbuşit într-un râu. Nenorocirea a dus la rănirea a zeci de persoane, iar autorităţile au intervenit imediat pentru a limita proporţiile dezastrului. Accidentul a provocat rănirea a cel puţin zece persoane. Totul s-a întâmplat chiar cu o zi înainte de începutul vacanţei şcolare, informează vineri dpa.

Potrivit celor de la Crucea Roşie, mai mult de zece persoane au fost rănite uşor în accidentul care a avut loc în provincia Salzburg. În tren se aflau peste 50 de copii și adolescenți, notează presa din Austria.

Accidentul a survenit la puţin timp după orele 07:00 (05:00 GMT), lângă Kendlbruck. Din primele informații, incidentul a survenit pe fondul pagubelor create în urma unei furtuni puternice în regiune. Un vagon al unui tren regional a căzut aproximativ 4 metri peste terasamentul râului Mur şi s-a oprit în apele lui, potrivit postului public austriac ORF.

Potrivit serviciului pentru situaţii de urgenţă, şinele de tren erau acoperite cu rădăcini sau ceva similar după o furtună. Majoritatea celor 50 de pasageri erau copii sau tineri, care se duceau în oraşul Tamsweg, importantă destinaţie pentru elevii din regiunile învecinate

Sursă foto: Dreamstime