Tragedie fără precedent în România. Un preot din județul Sălaj a murit în urma unui grav accident de circulație care s-a produs în Mihăieşti, judeţul Cluj. Este vorba despre preotul greco-catolic Anton Cristian Biru, în vârstă de 41 de ani.

La momentul accidentului, acesta se afla la volanul unui autoturism marca Dacia Logan, împreună cu soţia sa, asistentă medicală, şi o fetiţă în vârstă de patru ani.

Tragedia a avut loc în jurul orei 15.00, pe DN 1F, în zona localităţii Mihăieşti din Cluj. Potrivit ultimelor informații, preotul a pierdut controlul volanului, iar maşina a derapat. Deși acesta a încercat să o redrese trăgând de volan, mașina a ajuns în fața unui camion fiind spulberată. În urma incidentului, preotul a murit pe loc.

Totodată, trebuie menționat faptul că incidentul a fost surprins de camera de bord montată pe o maşină care circula în spatele Loganului, și a fost unul extrem de violent. Soția acestuia în vârstă de 39 de ani, dar şi fetiţa de 4 ani, au rămas încarcerate, iar mașina a fost distrusă în totalitate, pompierii având nevoie de zeci de minute pentru a reuși să scoată victimele.

„În jurul orei 15.00, a fost înregistrată o solicitare pentru intervenția pompierilor ca urmare a unui accident rutier produs între un autocamion și un autoturism, pe raza localității Mihăiești, comuna Sânpaul. La fața locului a fost dislocat un dispozitiv mărit pentru gestionarea situației de urgență, constituit din patru autospeciale, două echipaje SMURD, două SAJ și un elicopter SMURD.

SURSA FOTO. info trafic 24

Tragedia momentului în România

Totodată, sursa citată mai precizeză că fetița și femeie care se afla în mașină alături de preot au fost transportate la spital pentru îngrijirile de specialitate.

”O femeie de circa 40 de ani a fost descarcerată din autoturism și a fost preluată de către elicopterul SMURD pentru a fi transportată la spital. O fetiță de 4 ani a primit asistență medicală de urgență la fața locului și a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul accidentului au constatat că un bărbat, de circa 40 de ani, prezenta traumatisme incompatibile cu viața”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

În ceea ce privește starea soției preotului, potrivit sursei citate, medicii sunt rezervați cu privire la șansele ei de supraviețuire, în contextul în care rănile sunt extrem de grave.

Episcopia Greco-Catolică de Oradea a transmis un mesaj de condoleanţe pentru preotul Biru, într-o postare pe Facebook.