Fetiţa dispărută din Botoşani, găsită moartă la marginea pădurii

O fetiță de 8 ani din județul Botoșani, dată dispărută vineri seară, a fost găsită decedată în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o lizieră de salcâmi de la marginea satului Jijia, comuna Albești. Se presupune că a fost ucisă, iar peste o sută de persoane caută suspectul.

Este vorba despre Chică Roșa Maria Silvia, care avea următoarele semnalmente: 30 kg, aproximativ 1,20 m înălțime, păr șaten, tuns la nivelul umerilor. Imediat după sesizarea dispariției, zeci de polițiști au început căutările, folosind inclusiv câini de urmă.

În jurul orei 2:00, fetița a fost găsită la aproximativ 200 de metri distanță de locul dispariției, într-o lizieră.

„Minora a fost găsită în cursul nopţii, decedată. Aceasta se afla la marginea localităţii de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi. Sunt desfăşurate activităţi specifice pentru identificarea autorului, fiind angrenate peste 100 de forţe de ordine, poliţiştii, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră”, a transmis sâmbătă dimineaţă IPJ Botoşani.

Au fost implicați și lucrătorii de la Operațiuni Speciale

Sursa citată a precizat că în sprijin au sosit jandarmi din Suceava și lucrători de la Biroul de Operațiuni Speciale Suceava. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de omor calificat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, a mai transmis IPJ Botoșani.

Chică Roșa Maria Silvia, în vârstă de 8 ani, a plecat de acasă vineri seară, în jurul orei 20:00, pentru a merge la o rudă din apropiere, dar nu a mai revenit. Căutările au fost demarate imediat.

Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 8 ani din satul Jijia, comuna Albești, care în jurul orei 20:00 a părăsit domiciliul pentru a se deplasa la o rudă din apropiere. Fetița plecase de acasă și nu mai dăduse niciun semn și a revenise nici acasă și nu ajunsese nici la destinație.

„Poliţiştii botoşăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 8 ani, din satul Jijia, comuna Albeşti, care în jurul orei 20:00 a părăsit domiciliul pentru a se deplasa la o rudă, care locuieşte în apropiere, iar până în prezent nu a revenit”, a anunțat, vineri seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.

Fetița era dezbrăcată și există suspiciuni de viol. Corpul fetiței nu prezintă semne de violență, decesul fiind posibil să fi survenit prin sufocare. Polițiștii îl caută acum pe cel care a săvârșit odioasa faptă.