Fabrica din Botoșani amenință cu concedieri masive

O fabrică importantă din municipiul Botoșani, specializată în producția de accesorii pentru copii, se pregătește să facă față unei crize economice majore, anunțând intenția de a concedia peste 360 de angajați. Surse din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), citate de Agerpres, au dezvăluit că fabrica urmează să ia o decizie finală în acest sens pe 27 mai, în urma negocierilor cu reprezentanții salariaților.

Potrivit informațiilor preliminare, transmise sub formă de intenție de concediere colectivă pentru 364 de persoane, procedura nu este încă finalizată. Până la data menționată, fabrica se angajează să poarte discuții cu reprezentanții salariaților, urmând să comunice ulterior numărul exact de persoane afectate de disponibilizări. Este de așteptat ca toate aceste procese să fie desfășurate în conformitate cu normele legale în vigoare.

“Momentan este transmisă doar intenţia de concediere colectivă pentru 364 persoane. Procedura nu este finalizată. Până pe data de 27 mai se vor purta discuţii cu reprezentanţii salariaţilor şi ulterior se va comunica numărul persoanelor care vor fi disponibilizate pentru care vom acorda măsuri de preconcediere colectivă conform normelor legale în vigoare”, au declarat sursele citate.

Datele oficiale furnizate de Ministerul de Finanțe arată că, în 2022, fabrica avea un număr de 504 angajați. Cu toate acestea, cifrele financiare evidențiază o situație delicată, având în vedere că, în același an, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 41,9 milioane de lei și o pierdere financiară de peste cinci milioane de lei.

Informații despre fabrica responsabilă

Fabrica responsabilă de aceste concedieri este Artsana România SRL, specializată în fabricarea altor articole de îmbrăcăminte. Artsana este o companie internațională cu sediul central în Italia, cunoscută pentru produsele sale destinate sănătății și bunăstării copiilor.

Cu operațiuni în peste 150 de țări, Artsana este un lider în industria articolelor pentru copii, oferind o gamă variată de produse sub mărci recunoscute global, precum Chicco și Boppy. Compania își desfășoară activitatea în domenii diverse, inclusiv îngrijirea sănătății și a mamei, hrănirea și hrănirea bebelușilor, siguranța în mașină și în casă, jocurile și divertismentul pentru copii.