Doliu în lumea fotbalului românesc după ce fostul fundaş Dumitru Romilă, cunoscut drept Romilă I s-a stins din viață. Anunțul tragic a fost făcut de clubul de fotbal Politehnica Iaşi pe site-ul său oficial. Potrivit sursei citate, acesta avea 78 de ani.

În ceea ce privește cauza morții clubul de fotbal nu a precizat nimic în legătură cu acest aspect. Amintim faptul că Dumitru Romilă s-a născut pe 8 octombrie 1942 și a jucat la echipa din Copou în perioada 1965-1973.

După ce și-a încheiat activitatea în lumea fotbalului, Dumitru Romilă a devenit antrenor la Centrul de Copii şi Juniori al Politehnicii, unde, în cele peste trei decenii de activitate, a descoperit fotbalişti importanţi, printre care Daniel Pancu, Adrian Cristea sau Benone Dohot.

De menționat este faptul că fost căpitan al Politehnicii, Dumitru Romilă a fost fratele mai mare al internaţionalului Mihai Romilă (Romilă II), care a decedat anul trecut la vârsta de 69 de ani.

Tragedie în lumea fotbalului. Un fost fundaș a murit

Mihai Romilă II, fratele lui Dumitru Romilă, unul dintre simbolurile echipei din Copou din anii ’70-‘80, a murit, s-a stins din viață în 2020.

Fostul internațional român, cu 18 selecții la naționala mare a României, intre anii 1975 – 1979, Romilă a bifat 310 partide pentru Poli Iași, pentru care a marcat 54 de goluri. Fostul atacant era mai mic decât fratele său și a murit la 69 de ani, pe 1 octombrie trebuind să împlinească vârsta de 70 de ani.

Amintim faptul că Mihai Romilă II a fost o adevărată legendă a fotbalului românesc. Mai exact, acesta este clasat pe locul 2 într-un clasament all-time al prezențelor în tricoul Politehnicii Iași, după Vasile Simionaș.

După ce s-a retras, la fel ca și fratele său și el a lucrat ca antrenor pentru juniorii de la LPS Iași, activând însă și în anumite perioade la Poli, unde a fost secund, sau chiar antrenor principal.