Doliu în lumea fotbalului! Un antrenor renumit a murit la 83 de ani

Federația galeză de fotbal a transmis în urma tragicului deces că „gândurile tuturor celor din federație se îndreaptă către familia și prietenii lui Mike Smith”, conform skysports.com

„În aceste momente triste, gândurile tuturor celor din federație se îndreaptă către familia și prietenii lui Mike Smith”, este scris în federației galeze de fotbal.

Cariera lui Mike Smith

Ca fotbalist, englezul Mike Smith a fost legitimat la Corinthian Casuals. Acesat a devenit selecționerul Țării Galilor în 1974, când l-a înlocuit pe David Bowen.

Mai apoi, Mike Smith a demisionat în 1979. În acel an, el a fost numit în funcția de manager al echipei engleze Hull City. După trei ani, tehnicianul a preluat naționala Egiptului, alături de care a triumfat la ediția din 1986 a Cupei Africii pe Națiuni. În 1994, Mike Smith a revenit în funcția de selecționer al Țării Galilor.

Tragedie în lumea fotbalului

Aminitim că lumea fotbalului a fost lovită și când fostul internaţional englez Paul Mariner a încetat din viaţă, la vârsta de 68 de ani, după o scurtă luptă cu un cancer cerebral.

Mariner a disputat 35 de meciuri pentru naţionala Three Lions şi a marcat 13 goluri, făcând parte din lotul care a participat la Cupa Mondială din 1982. Paul Mariner s-a născut la 22 mai 1953.

Paul Mariner trăit cea mai frumoasă perioadă din cariera sa de fotbalist la Ipswich Town, echipă în tricoul căreia a înscris 139 de goluri în 339 de partide şi alături de care a câştigat Cupa Angliei în 1978 şi Cupa UEFA în 1981, sub conducerea antrenorului Bobby Robson.

Fostul jucător, Paul Mariner a mai evoluat, de asemenea, pentru formaţiile engleze Plymouth, Arsenal Londra şi Portsmouth, iar apoi a jucat la echipe din Australia şi Statele Unite, înainte de a deveni antrenor.

Paul Mariner a fost un jucător și antrenor de fotbal englez. Un atacant în timpul zilelor sale de joc, Mariner și-a început cariera cu Chorley. A devenit jucător profesionist în 1973 cu Plymouth Argyle, unde a marcat 61 de goluri în 155 de prezențe și este considerat unul dintre cei mai buni jucători ai clubului.

Sursă foto: Dreamstime