Care sunt șansele în funcție de cote?

Toți jucătorii caută cele mai bune cote fotbal. Dar cum sunt stabilite acestea?

La o evaluare simplistă, cu cât cotele sunt mai mari, cu atât șansa de câștig în cazul plasării unui bilet pentru acea cotă este mai mică. Într-un caz ideal, pentru un calcul în cel mai utilizat sistem de cote de la noi, cel cu decimale, avem următoarele situații:

Șansa de câștig = 1/cota.  

Dacă cota este de 1.6, atunci avem 1/1.6 = 0,625, ceea ce înseamnă ca șansa de câștig este 62,5.

Dacă cota este 1.5, atunci avem 1/1.5 = 0, 667, ceea ce înseamnă că șansa de câștig este de 66,7.  

Așadar în cel de-al doilea caz se pare ca șansele ne-au crescut un pic.

Ce este payout-ul?

Payout-ul reprezintă procentul dintr-o sumă mizată care se întoarce la jucător. Acesta nu va fi niciodată la nicio casă de pariuri de 100%. În funcție de fiecare agenție, casa sau platformă, el variază de regulă între 5 și 10 %. 

Cum sunt stabilite cotele?

Fiecare agenție poate avea propriile cote, în funcție de metodele de calcul și de cheltuielile implicate. Cotele sunt influențate și de felul în care aleg să parieze jucătorii. Chiar dacă o agenție evaluează un meci cu o anumită cotație, dacă piața cere modificări, acestea vor fi operate. 

O agenție poate oferi și servicii de betting exchange.

De ce nu avem niciodată cote de 2.00/ 2.00?

Pentru un pariu sportiv în care ambele echipe au șanse evaluate ce egale, nu vom găsi niciodată o cotație de 2.00/ 2.00. Aceasta se întâmplă pentru că payout-ul oricărei agenții nu este niciodată de 100%.  În funcție de procentul acordat, cota va fi  în astfel de cazuri întotdeauna sub 2.00. 

De ce cotele agențiilor online sunt mai bune?

Pe o piață puternic concurențială, toate agențiile de pariuri încearcă să vină cu oferte care să atragă cât mai mulți pariori. Întrucât mulți clienți nu cunosc încă avantajele pariurilor online și ce ponturi pro pot găsi acolo, platformele online vin mereu în întâmpinarea lor cu oferte dintre cele mai atrăgătoare. Printre acestea menționăm cote mai bune și un payout mai bun.

Ce este betting exchange?

Tradus în limba româna ca „schimb de pariuri” sau „pariuri în contrapartidă”, betting exchange reprezintă un fel de piață sau bursă a pariurilor. Ceea ce înseamnă că în acest caz nu agenția sau casa de pariuri va fi cea care stabilește cotele, ci jucătorii. Agenția oferă doar cadrul formal și legal pentru a realiza astfel de tranzacții, pe care le taxează din profit.

Dacă vrei să experimentezi atât stilul clasic de pariere, cât și cel de tip betting exchange, prin intermediul unei platformei online ai șansa de juca la amândouă. Informează-te ce implică fiecare stil și nu pierde niciodată din calcul că pariurile sunt jocuri care implică și riscuri. Joacă responsabil, doar pe platforme licențiate. Pentru a te bucura de variante și de câștiguri trebuie să îți deschizi un cont, obligatoriu doar dacă ai peste 18 ani.