Doliu la nivel mondial după ce scriitorul belgian Henri Vernes, s-a stins din viață la vârsta de 102 ani. Tragicul anunț a fost făcut de editura sa, Le Lombard, pe site-ul oficial.

Amintim faptul că Vernes a fost creatorul seriei Bob Morane, un mare succes al literaturii şi al benzilor desenate. Mai exact, aproape 40 de milioane de exemplare din colecţia Bob Morane au fost vândute în întreaga lume de-a lungul anilor.

În același timp, seria sa de peste 200 de romane a fost și ea adaptată în benzi desenate, fiind achiziționată la rândul ei de milioane de cititori. scrie AFP.

O reacție după moartea sa a venit și din partea Grupului Indochine, care i-a adus un omagiu artistului într-un mesaj postat pe Twitter: „Henri Vernes”, adăugând un emoji din inimă și un link către piesa lor „The Adventurer”.

Tragedie în lumea benzilor desenate. Henri Varnes a murit

Henri Vernes a avut o carieră de-a dreptul impresionantă care a început în urmă cu mai bine de 60 de ani. El a publicat în 1944 un prim roman, ”Open door”, care a trecut neobservat. O bună parte din viața sa a trăit l-a paris, și totodată loc unde l-a cunoscut pe Jean Cocteau, Blaise Cendrars și Juliette Gréco.

De meenționat este faptul că, scriitorul belgian Henri Vernes a contribuit la diferite ziare, ca și corespondent sau scriitor de nuvele și, în 1949, a scris romanul, The Beautiful Night for a Dead Man (reeditat în 2012 de edițiile Lucien Souny).

Patru ani mai târziu, viața sa s-a schimbat radical din toate punctele de vedere. Directorul literar al Editions Marabout căuta o colecție destinată adolescenților, un autor suficient de prolific pentru a-și întâlni cititorii la fiecare două luni în librării. Acest lucru s-a și întâmplat, iar viața lui Henri Vernas a luat-o pe un drum complet neașteptat.