Tragedie în România! Două persoane și-au pierdut viața într-un accident cumplit. Polițiștii au deschis un dosar penal

Accidentul s-a produs pe o porțiune de drum drept, între localitățile Slobozia Moară și Bâldana. Camionul circula dinspre Piteşti spre Bucureşti, iar la volan era un bărbat de 46 de ani. Din sensul opus venea microbuzul cu muncitori.

Șoferul mașinii de mare tonaj susține că ar fi încercat să evite niște dâmburi de pe asfalt şi a pătruns pe sensul opus, unde a lovit microbuzul. În urma impactului, două persoane și-au pierdut viața. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani și un bărbat de 58.

Martorii au sunat la 112, iar la locul accidentului au fost trimise echipaje de la descarcerare, SMURD, ambulanţă şi pompieri. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru cei doi.

„Veneau de la muncă, mai multe persoane, șapte persoane. În construcţii. A intrat tirul în depăşire, ce a făcut, nu ştim”, a spus Adrian Olteanu, fiul uneia dintre victime, conform stirileprotv.ro

Potrivit informațiilor oferite de autorități, la fața locului au fost găsite opt victime.

„Am găsit opt victime rezultate în accident, șoferul de la camion şi șapte din microbuz”, a explicat Eugen Bucur, şef gardă intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Răcari.

Șoferul microbuzului se afla în stare gravă, iar autoritățile l-au transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Capitală. Șoferul camionului, dar și pasagerii răniți au fost preluați de ambulanțe şi transportați la camera de gardă.

Șoferul a dat vina pe starea proastă a drumului

În urma tragicului eveniment, șoferul camionului și-a sunat șeful și i-a povestit ce s-a întâmplat. Acesta a dat vina pe starea proastă a drumului.

„Mi-a zis că l-au furat şleaurile astea şi nu a mai putut să controleze camionul”, a povestit acesta.

La rândul lor, localnicii susțin că în locația respectivă se petrec deseori accidente, din cauza drumului denivelat şi crăpat.

„Sunt dâmburi nefăcute de ani de zile. În martie s-au mai pierdut două vieţi tot din cauza asta”, a spus un localnic. Potrivit unui alt localnic, drumul este „sub orice critică” iar mulți șoferi ocolesc denivelările.

„Cred că l-a acroșat pe contrasens”, a spus acesta.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru a stabili exact cine se face vinovat de producerea accidentului.