Tragedie fără precedent în Isarel, dar și în lumea aviatică. Potrivit Reuters, un accident cumplit s-a produs în cursul serii de luni. Doi piloți au încetat din viață după ce elicopterul militar pe care îl conduceau și care efectua un zbor de antrenament s-a prăbușit fără nicio explicație, în largul coastei Israelului, în apropierea oraşului Haifa din nordul ţării.

La bordul elicopterului se mai afla și un observator aerian, el fiind cel de-al treilea membru al echipajului. Bărbatul a fost transportat la spital, conform informaţiilor furnizate de surse militare, pentru Reuters.

Până în momentul de față nu se cunosc cauzele care ar fi dus la o astfel de tragedie. În acest context, comandantul forţelor aeriene israeliene a deschis o anchetă pentru a aduce un răspuns. În același timp, pentru a se evita o situație similară în următoarea perioadă, el a ordonat o întrerupere temporară a zborurilor de antrenament şi a utilizării elicopterului Panther destinat misiunilor maritime.

O nouă tragedie aviatică

Amintim faptul că la mijlocul lunii decembrie, o tragedie similară a avut loc. Reuters scria atunci că un avion ușor s-a prăbușit duminică în apele de pe coasta de est a Australiei. În urma impactului, toți cei patru ocupanți ai aparatului, printre care și doi copii și-au pierdut viața fără a mai avea vreo șansă să fie salvați

În ceea ce privește șirul tragic al evenimentelor, potrivit sursei citate, cel care pilota avionul, în vârstă de 69 de ani, a luat trei pasageri pentru un zbor de agrement. Reprezentanții poliției australiene au adăugat că zborul ar fi început normal și nimeni nu avea să prevestească această tragedie.

La scurt timp după decolare, avionul s-a prăbușit în apă nord-estul orașului Brisbane, iar acest lucru a fost susținut și de imaginile surprinse la fața locului, care arată aparatul plutind răsturnat în apele golfului Moreton.

La acel moment, oamenii legii din Australia i-a identificat pe cei trei pasageri, un bărbat și doi copii, iar noi clarificări ar urma să vină în cursul lunii ianuarie. Un comisar al autorotății australiene pentru siguranța transporturilor a declarat că un raport privind cauzele accidentului va fi gata în termen de șase-opt săptămâni.