Tragedie în Capitală în seara de 24 decembrie. Două tramvaie s-au ciocnit frontal după ce unul dintre ele a deraiat. Întâmplare a avut loc în Sectorul 4 al Capitalei.

În urma coliziunii, trei persoane au fost rănite ușor, însă au refuzat să fie transportate la spital pentru verificări amănunțite. Autoritățile precizează că incidentul a avut loc în zona Șoșeaua Olteniței, în jurul orei 21:00.

După incident, linia de tramvai a fost blocată timp 20 de minute, astfel că circa nouă tramvaie au așteptat ca angajații STB să elibereze drumul. În ceea ce îi privește pe șoferi, vatmanii implicați în accident au fost testați cu etilotestul și niciunul nu consumase alcool.

În acest context, până în momentul de față nu se cunosc motivele pentru care primul tramvai a deraiat.

Amintim faptul că un alt accident s-a produs în București la începutul lunii. Pe 9 decembrie, un accident în lanț, cu 20 de mașini, a avut loc în Capitală, pe podul Nicolae Grigorescu.

Al doilea accident în luna decembrie

Șoferii implicați declarau că din cauza condițiilor meteorologie de ceață și din cauza poleiului de pe pod, aceștia nu au mai putut să își controleze mașinile și au intrat în unii în alții.

Din fericire, la fel ca și în cazul accidentului de vineri seară, în carambolul cu 20 de mașini nimeni nu a fost rănit, însă unele mașini au fost atât de avariate încât proprietarii nu au mai putut pleca cu ele și le-au lasat pe pod.

Totul s-a petrecut la urcarea pe podul Nicolae Grigorescu, dinspre zona Vitan, iar drumul a fost blocat o bună perioadă de timp. Un șofer declara că traversează podul zilnic și că se întâmplă destul de des ca podul să fie acoperit de polei sau de apă.

„Da, a înghețat apa, care se scurge. Trec zilnic, în fiecare dimineață pe podul asta și e ud în fiecare dimineață.. A fost sub 0 grade în seară asta și s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, declara acesta pentru PRO TV.

La fel ca și în cazul incidentului cu cele două tramvaie, și aici cimplicați în acest accident au fost verificați cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ pentru toți șoferii.

În urma incidentului polițiștii urmează să afle dacă administratorul drumului a luat toate măsurile ca drumul să fie sigur pentru a evita o tragedie similară.