Brașov are energia electrică regenerabilă pentru alimentarea celor 75 de instituții cu personalitate juridică ce aparțin Municipalității, a iluminatului public, semaforizării și domeniului schiabil, reprezentând un total de 525 de puncte de consum, potrivit actului adițional pe care primarul Allen Coliban l-a semnat cu Electrica Furnizare.

„Brașovul își propune să ajungă Capitala Verde a României”

Allen Coliban a explicat că Brașovul este primul oraș din țară care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an. Ceea ce înseamnă că toate unitățile de învățământ din oraș, sistemul schiabil și iluminatul public beneficiază de energie eco, sustenabilă.

„Brașovul își propune să ajungă Capitala Verde a României, iar pentru aceasta este foarte importantă atitudinea pe care o arătăm față de sustenabilitate. Sustenabilitatea se transpune inclusiv în zona energiei și a curentului electric pe care îl consumăm pentru toate instituțiile publice din oraș. Vă pot anunța că Brașovul este primul municipiu care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an.

Am reușit acest lucru pentru toate unitățile de învățământ, pentru toate instituțiile subordonate, pentru tot consumul de curent pentru iluminatul public sau pentru domeniul schiabil și facem acest lucru în urma unei negocieri reușite cu furnizorul, o negociere care nu se transpune în tarife majorate pentru a avea doar energie verde.

Brașovul se poate mândri că toate cele 75 de instituții publice din subordinea primăriei, reprezentând 525 de puncte de consum, au energie verde”, a declarat primarul Allen Coliban.

Brașov consumă doar energie regenerabilă

Conform informațiilor transmise de Primăria Brașov, singura autoritate care beneficiază în totalitate de energie verde este administrația prezidențială, Brașovul fiind prima administrație publică locală din țară care beneficiază de energie regenerabilă în proporție de 100%.

În 2022, va fi asigurată energia sustenabilă pentru cele 21 colegii și licee, 16 școlii gimnaziale, 29 de grădinițe și opt creșe ale orașului. Unde se adaugă și instituțiile culturale, primăria și serviciile publice din subordinea Consiliului Local, centralele și punctele termice, piețele, parcările multietajate, bazele sportive, sistemul de iluminat public și sistemul de semaforizare din oraș, plus energia electrică necesară domeniului schiabil.