Doliu în lumea sportului! Antrenorul de gimnastică Eugen Grosu, în vârstă de 42 de ani, a decedat în Slovenia, unde avea contract de muncă. Anunțul morții a fost făcut sâmbătă după-amiază de CSM Onești.

Doliu în lumea sportului!

„Întregul colectiv al Clubului Sportiv Municipal Oneşti face această postare pentru a veni în ajutorul familiei lui Eugen Grosu, antrenor de gimnastică, care a decedat într-un mod neașteptat în Slovenia, unde avea contract de muncă. Ne dorim cu toţii să putem ajuta membrii familiei care se ocupă de repatrierea lui pentru a putea fi înmormântat creștinește, aici, acasă, în România. În acest sens, s-a deschis un cont pe numele verişoarei lui Eugen Grosu, cea care a făcut toate demersurile pentru ca trupul neînsufleţit să se întoarcă acasă.

Colegii sunt alături de familia îndurerată şi cere ajutorul tuturor celor care l-au cunoscut să doneze fiecare, câte puţin, pentru a strânge suma necesară în vederea repatrierii lui Eugen Grosu.”, au anunțat reprezentanții Clubului sportiv Municipal Onești.

Tragedie lumea sportului

Din păcate, acesta nu este singurul deces recent din lumea sportului.

Rosi Mittermaier, cunoscută drept „Gold-Rosi”, dublă campioană olimpică la schi, s-a stins din viață la onorabila vârstă de 72 de ani.

„A murit liniştită în somn, înconjurată de familia sa, după o boală gravă”, a anunțat agenția de presă AFP.

Rosi Mittermaier şi-a câştigat faima la nivel internațional în timpul Jocurilor Olimpice de la Innsbruck (Austria) din 1976, după ce a reușit să cucerească medaliile de aur la coborâre şi slalom, plus argintul la slalom uriaş.

În acelaşi an, ea a câştigat marele Glob de Cristal în Cupa Mondială de schi alpin, retrăgându-se din activitate la finalul sezonului respectiv, la doar 25 de ani. Rosi Mittermaier a fost aleasă Sportiva Anului în 1976, iar trei decenii mai târziu a devenit prima reprezentantă a sporturilor de iarnă care a fost inclusă panteonul sportului german (2006).

Rosi Mittermaier a fost căsătorită cu Christian Neureuther, un fost schior cu şase victorii în Cupa Mondială. Fiul lor, Felix Neureuther, a călcat pe urmele lor, devenind cel mai de succes schior german, având 14 de succese în Cupa Mondială şi şase medalii castigate la Campionatele Mondiale, inclusiv aurul pe echipe (2005), relatează sursa citată anterior.