Angelica Varvaroi, o învățătoare în vârstă de 56 de ani, a decedat într-un accident rutier petrecut joi după-amiază la ieșirea din Câmpulung Moldovenesc spre Pojorâta, la intersecția cu drumul național 17A, dinspre Sadova.

Învățătoarea locuia la Câmpulung Moldovenesc și preda la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” din Moldovița. Vestea decesului ei i-a șocat pe preteni și pe toți cei care au cunoscut-o. Pe rețelele de socializare au apărut doar cuvinte de laudă la adresa acesteia.

Tragedia serii în România

„Ninge cu lacrimi și durere în sufletele noastre. Vestea trecerii în neființă a dragei noastre colege, Angelica Varvaroi, este tulburătoare. Nu există cuvinte pentru a descrie ceea ce trăim și simțim acum.

Angelica, ai fost și vei rămâne omul școlii, colega noastră dragă, DOAMNA ÎNVĂȚĂTOARE care ani la rând a dăruit din lumina sufletului ei și care, de astăzi, va dărui lumină din lumea celor drepți. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun și blând!” se arată în mesajul transmis de școala la care preda învățătoarea.

Învățătoarea nu ar fi acordat prioritate

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.30. Din primele cercetări ale organelor de cercetare penală, rezultă că Angela Varvaroi, în vârstă de 56 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a pătruns pe drumul prioritar, adică DN 17, fără a se asigura și fără a acorda prioritate autovehiculului greu IVECO, condus de un bărbat în vârstă de 57 de ani.

Autoturismul a fost lovit violent în lateral și aruncat până în parapetul din sens opus. Pompieri militari de la Detașamentul Câmpulung Moldovenesc au constatat că femeia era singură în mașină și era încarcerată.

Medicii nu au mai putut face nimic

Victima a fost extrasă în stare de inconștiență și a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean și transportată la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic și au constatat la scurt timp decesul victimei.

Celălalt șofer implicat în accident nu a suferit leziuni în urma impactului. Bărbatul a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu consumase alcool.

Polițiștii au deschis un dosar penal privind infracțiunea de ucidere din culpă, urmând să efectueze mai multe cercetări din care să rezulte exact condițiile în care s-a întâmplat tragicul accident rutier.