Antonio Gento, fost jucător al echipei de fotbal Real Madrid şi fratele lui Paco Gento, actualul preşedinte de onoare al clubului madrilen, a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, conform unui comunicat dat publicităţii de gruparea madrilenă prezidată de Florentino Perez, informează agenţia EFE.

Antonio Gento a jucat pentru Real Madrid în sezonul 1961-1962, în cursul căruia a câştigat titlul în La Liga.

Provine dintr-o familie de sportivi

În afară de Real Madrid, Antonio Gento a mai jucat în cariera sa pentru Levante, Racing Santander şi Oviedo, încheindu-şi cariera la Racing în 1973.

Antonio Gento provine dintr-o familie de sportivi, formată din frații săi Paco Gento și Julio Gento , precum și din nepoții săi Julio Llorente , Paco Llorente , José Luis Llorente și Toñín Llorente.

Aceștia din urmă, spre deosebire de restul familiei care erau fotbaliști, s-au remarcat în baschet. A treia generație de sportivi este formată din Sergio Llorente , Juan Llorente (baschet) și Marcos Llorente (fotbal).

Antonio a venit să joace un sezon în prima echipă a Real Madrid, unde a câștigat titlurile Ligii și Cupei în 1962.

Fratele Paco a scris istorie la Real Madrid

Fratele său, Francisco ”Paco” Gento, a fost anunțat în 2015, la vârsta de 82 de ani, ca fiind noul președinte de onoare al lui Real Madrid, club pentru care, ca fotbalist, a marcat 183 de goluri în 614 meciuri jucate în 18 sezoane.

Paco Gento este, de altfel, deținătorul recordului de trofee Champions League câștigate ca fotbalist: 6! Are și 12 titluri de campion în Spania cu Los Blancos.

Paco Gento a câștigat 22 de trofee ca fotbalist la Real Madrid, pentru care a jucat din 1953 până în 1971: 12 titluri în La Liga, două Cupe ale Spaniei, 6 Cupe ale Campionilor Europeni, o Cupă Intercontinentală și două Copa Latina.

Real Madrid este una dintre cele de mai succes echipe din fotbalul spaniol și a fost desemnată de FIFA drept ”Cel mai bun club al secolului XX” după ce a câștigat un număr record de 34 de titluri La Liga, 19 cupe ale Spaniei, un număr record de 13 titluri Liga Campionilor UEFA / Cupa Campionilor Europeni și două Cupe UEFA.