Este doliu în Italia în urma unei tragedii în care un celebru alpinist și un prieten al său au murit, luni. Cei doi au fost victimele unei avalanșe și, din păcate, nu au mai putut fi salvați. Carlo Alberto Cimenti, în vârstă de 45 de ani, şi un prieten al său au murit luni după ce au fost surprinşi de o avalanşă care s-a produs în Sestriere, o cunoscută staţiune montană din nord-vestul Italiei, relatează AFP.

Un celebru alpinist a murit

Carlo Alberto Cimenti, supranumit “Cala”, şi prietenul său Patrick Negro au fost găsiţi fără suflare sub un strat de zăpadă cu grosimea de doi metri, au anunţat salvamontiştii italieni.

Fanii celebrului alpinist au publicat mesaje de adio pe pagina de Facebook a unei companii specializate în escalade montane, înfiinţată de “Cala” Cimenti, care distribuise la rândul lui câteva selfie-uri duminică.

 

În 2019, Carlo Alberto Cimenti a escaladat Nanga Parbat, unul dintre cele mai înalte piscuri montane din lume (de peste 8.000 de metri) din lanţul Himalaya, renumit pentru dificultatea sa extremă.

În vara anului 2019, el a participat la operaţiunea dramatică de salvare a unui coleg de ascensiune italian, care a căzut pe versanţii unui munte din nordul Pakistanului şi a fost găsit grav rănit, la o altitudine de peste 6.300 de metri.

Carlo Alberto Cimenti, cunoscut sub numele de Cala, a fost o legendă a alpinismului. A murit copleșit de o avalanșă în munții din Sestriere (Torino). Era cu un prieten, Patrick Negro, din Pragelato. În 2019, Cala a ajuns pe primul loc în topul celui de-al nouălea cel mai înalt vârf din lume: Nanga Parbat, în karakoramul pakistanez. Este unul dintre cele mai periculoase vârfuri din lume, cu 8.126 de m înălțime. Din păcate și-a pierdut viața pe un munte de acasă: cunoscut și urcat de o mie de ori.

Semnalul de telefon mobil al unuia dintre alpiniști a fost localizat adânc sub avalanșa care a avut loc în zona Cima del Bosco și Col Chalvet.

Alarma a fost dată de membrii familiei, care erau îngrijorați că nu i-au văzut întorcându-se din excursie. Timp de câteva ore, zeci de voluntari de la Salvamont și Poliție au lucrat cu carabinierii din Sestriere, transportați de o ambulanță.