Este doliu imens în politica din România. Un cunoscut politician a făcut accident un accident teribil. Acesta, dar şi soţia sa au murit pe loc. Nimic nu s-a mai putut face.

Doliu uriaş în politică

Este tragedia momentului în România. Politicianul Samuel Calotă și soția sa au murit într-un accident rutier extrem de grav produs luni seară în Brașov. Autoturismul în care se aflau cei doi ar fi lovit un cap de pod, apoi s-a răsturnat.

Accidentul s-a produs pe DN 73, între Râșnov și Tohanu Nou. Traficul în zonă a fost blocat zeci de minute.

Calota a candidat pe listele ProRomânia la alegerile parlamentare din decembrie 2020, dar partidul lui Victor Ponta nu a intrat în Parlament. Calotă voia un loc la Camera Deputaţilor.

Calotă şi-a prevestit moartea

Cu doar o zi înaintea tragediei, Samuel Calotă parcă şi-a prevestit moartea. A postat pe o reţea de socializare poezia Plumb, a lui George Bacovia.

“Poezia zilei

Plumb – George Bacovia
Dormeau adânc sicriele de plumb,
Si flori de plumb si funerar vestmint
Stam singur în cavou… si era vint…
Si scirtiiau coroanele de plumb.
Dormea întors amorul meu de plumb
Pe flori de plumb, si-am inceput să-l strig
Stam singur lângă mort… si era frig…
Si-i atirnau aripile de plumb”, a scris Calotă pe o reţea de socializare.

Samuel Calotă, turnător la Securitate

Samuel Calotă a fost turnător la Securitate. Fostul politician a fost colaborator al Securităţii ca poliţie politică. Conform notei de constatare a CNSAS, prezentată în instanţa de judecată, Samuel Calotă a fost recrutat de Securitate în decembrie 1981 în calitate de gazdă a casei de întâlniri cu numele conspirativ „Violeta” în scopul realizării legăturii cu sursele de informare.