Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la ceea ce s-a întâmplat vineri dimineața la Spitalul Matei Balș din Capitală. Fostul premier are cuvinte dure la adresa lui Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății.

„Romania anului 2021 !

In filmul de pe HBO Vlad V. rezolva totul – si lua si Oscar pentru rolul in care interpreteaza atat de bine un om cu adevarat interesat de ce se intampla in spitalele din Romania – pacat ca viata bate filmul.

Dar sigur – acolo era un club privat – aici sunt spitale publice. Cui ii pasa? Eu cred ca mai face VV inca un film cu el in rol principal si gata ! AMIN !”, a scris Victor Ponta pe pagina de Facebook.

Amintim că incendiul a izbucnit vineri dimineața, în jurul ore 05:00. În pavilionul respectiv erau internați bolnavi de coronavirus. Din păcate, trei pacienți au murit carbonizați, în timp ce o a patra victimă a murit după ce manevrele de resuscitare au eșuat. În baie a mai fost găsită o altă persoană decedată, numărul celor care au murit ridicându-se la 5.

Victor Ponta are cuvinte dure la adresa lui Vlad Voiculescu în timp ce Marcel Ciolacu îi cere demisia

În urma incendiului, liderul PSD cere demisia ministrului Sănătății și lansează acuzații grave la adresa actualului Guvern condus de către Florin Cîțu.

„O guvernare criminală se spală iar pe mâini de moartea unor pacienţi! Demisia ministrului Sănătăţii este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru această tragedie! În loc de asta, liderii puterii îşi bat joc de ţară”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Iohannis a trecut glonţ cu limuzina pe lângă rudele victimelor de la ‘Matei Balş’! Niciun gest! Iar în loc să ceară demiterea pe loc a ministrului Sănătăţii, ne-a recitat iar bla-bla-ul cu problemele „structurale” şi reforma”, a mai precizat preşedintele PSD.

Sursă foto: Inquam Photos / Liviu Chirica