Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care promite românilor că actualul Guvern se va ocupa de construirea unor noi spitale, subliniind nevoia acută de noi unități sanitare.

România este, din păcate, ţara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta. Nu ne putem aştepta ca un soft IT de secol 21 să funcţioneze fără probleme pe un computer 386 de anii ’90.

O astfel de aşteptare nu e doar o naivitate, ci o inconştienţă aproape criminală. (…) Vom construi spitale.

Vom crea în acest Guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliţii, un fond important pentru investiţii în spitale şi o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure. Vom construi spitale.

Ţara asta are nevoie de spitale noi. Ţara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, a scris ministrul, pe Facebook.

Vlad Voiculescu: Statul nu a fost în stare

Ministrul Sănătății a mai precizat, în mesajul postat pe pagina de socializare, că în cele şapte luni petrecute în 2016 la Ministerul Sănătăţii a început proiectele de spitale regionale, iar în ultimii patru ani s-a făcut munca ce trebuia făcută într-unul singur.

“În ultimii patru ani s-a făcut munca ce trebuia făcută într-unul singur. Şi asta nu pentru că nu au fost bani, ci pentru că nu a avut cine.

În ţara asta s-au construit mall-uri, benzinării, clădiri de birouri, ba s-au construit şi câteva spitale… dar private. Statul nu a fost în stare, pentru că cei care l-au condus au avut alte treburi sau alte interese”, a mai spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu