Noi informații despre incendiul din Capitală. Reprezentaţii Institutului “Matei Balş” afirmă că vor sprijini ancheta în curs şi “lămurirea aspectelor” care ar fi putut duce la incendiul de vineri dimineaţă şi menţionează că autorizaţiile şi avizele unităţii medicale “sunt la zi”.

Totodată, potrivit sursei citate autoritățile s-au mobilizat la timp pentru a salva restul pacienților. 

“În urma intervenţiei prompte a colegilor din liniile de gardă şi a mobilizării autorităţilor de urgenţă, au fost prevenite alte victime, astfel încât toţi ceilalţi pacienţi sunt în siguranţă. Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” va sprijini ancheta în curs şi lămurirea aspectelor care ar fi putut duce la accidentul din această dimineaţă, cu atât mai mult cu cât autorizaţiile şi avizele sunt la zi.

Fiind în plină pandemie, sănătatea şi siguranţa pacienţilor vor fi în continuare prioritatea noastră”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei medicale.

Câte victime a făcut incendiul

În același timp, echipa Institutului “Matei Balş” a transmis condoleanţe familiilor victimelor. Se pare că în urma incendiului, dintre cei 101 de pacienți și 20 de cadre medicale, 5 pacienți au decedat.

“Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş” transmite condoleanţe familiilor victimelor accidentului din dimineaţa zilei de 29 ianuarie, soldat, din păcate, cu 5 decese, dintr-un total de 101 pacienţi spitalizaţi, îngrijiţi de 20 cadre medicale pe timpul nopţii, inclusiv medicul şef de gardă”, afirmă aceeaşi sursă.

De asemenea, potrivit comunicatului, toţi pacienţii au fost evacuaţi şi transportaţi în siguranţă către alte unităţi sanitare, precum şi la nivelul celorlalte secţii din incinta institutului.

De menționat este faptul că incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilionul respectiv erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată.

Procurorii şi poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă.

Sursa foto: Inquam / Octav Ganea