Este vorba despre Ionesie Ghiorghioni, fost deputat și fost vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Acesta s-a stins din viață la spitalul județean din Reșița, unde era internat după ce a fost infectat cu noul coronavirus. 

Se pare că bărbatul a fost internat cu Covid-19 la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență, însă, din păcate, a suferit și un atac cerebral. Fostul politician ar fi împlinit 68 de ani la sfârșitul lunii octombrie.

Cine a fost Ionesie Ghiorghioni

Ionesie Ghiorghioni a fost timp de mai mulți ani mâna dreaptă a lui Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin,

De asemenea, între anii 2004 și 2008, Ionesie Ghiorghioni a fost deputat, ales pe listele Alianței PNL-PD și a ales să părăsească viața publică a județului în 2015, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care l-au acuzat că a primit un milion de lei pentru un contract.

Astfel că, în anul 2016, Ionesie Ghiorghioni a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, din care a ispășit mai puțin de doi ani.

Un alt politician a murit de COVID-19

Ionesie Ghiorghioni nu este singurul politician care a fost răpus de COVID.  ​Primarul comunei Deveselu, din Olt, Ion Aliman, în vârstă de doar 57 de ani a murit după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV2. Edilul din Deveselu a fost confirmat cu COVID-19 în data de 4 septembrie.

El a fost internat la Spitalul suport COVID din Caracal, dar pentru că starea sa de sănătate s-a deteriorat, a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

La scurt timp după ce a fost internat, Ion Aliman a povestit pentru Adevărul cum a descoperit că este infectat cu Covid 19. „Sâmbătă, acum o săptămână, m-am simţit mai rău. Să zic aşa, o mică răceală, când te prinde curentul. Duminică, am fost mai rău, iar luni, când m-am trezit să plec la serviciu, mi-am dat seama că nu prea mai sunt în posibilitatea de a merge. Şi am hotărât să rămân acasă, să-mi iau concediu, toată săptămâna, până fac analize şi văd ce se-ntâmplă cu mine“, a declarat in ziua internării primarul Ion Aliman, pentru Adevărul.

Ion Aliman a fost căpitan de vas de croazieră până în 2012, când a venit la Primărie, unde își dorea un nou mandat. Deși murise de mai multe zile, locuitorii de la Deveselu l-au votat tot pe el.