Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă, Joe Biden şi soţia sa, Jill, au fost testaţi negativ cu COVID-19, a anunţat vineri medicul lor.

Testarea celor doi s-a făcut după ce preşedintele republican Donald Trump a anunţat că a fost testat pozitiv.

Risc major de infectare

Medicul Kevin O’Connor a publicat rezultatele negative într-un comunicat difuzat de echipa de campanie a lui Biden.

Fostul vicepreşedinte american şi soţia sa s-au aflat timp de peste 90 de minute în spaţiul închis al primei dezbateri faţă în faţă între cei doi rivali în alegeri, la Cleveland, în Ohio.

Era neclar dacă Biden participă la evenimente de campanie prevăzute vineri.

Joe Biden le-a mulţumit susţinătorilor săi, într-o postare pe reţele de socializare, pentru ”mesajele pline de grijă” pe care i le-au trimis.

”Sper ca asta să vă amintească să purtaţi o mască (de protecţie), să respectaţi distanţa socială şi să vă spălaţi pe mâini”, adaugă el, conform news.ro.

Campania electorală continuă

La rândul său, Kamala Harris, cea care ar putea fi vicepreşedintele SUA, în caz că Biden va ieşi câştigător, a fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a fost negativ.

Nici soțul ei, Doug Emhoff, nu a ieşit pozitiv la testare, iar drumul electoral al celor doi spre Las Vegas şi Carolina de Nord poate continua în condiții de siguranță.

De cealaltă parte, Donald Trump este nevoit să-şi suspende deplasările pe teren, potrivit unor oficiali ai Casei Albe, care au afirmat că preşedintele SUA prezintă ”simptome uşoare” de COVID-19 şi este optimist cu privire la starea şi activitatea sa.

Melania Trump, de asemenea infectată

Soţia sa, Melania, infectată şi ea cu noul coronavirus, a anunţat de asemenea pe Twitter că are ”simptome uşoare”.

Donald Trump, care a minimalizat mereu gravitatea epidemiei de COVID-19 ce a provocat peste 200.000 de decese în SUA şi s-a arătat el însuşi neglijent cu măsurile de precauţie, rareori fiind văzut să poarte mască, a anunţat vineri dimineaţă pe Twitter că el şi Melania au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

Chiar dacă el prezintă acum doar simptome uşoare, evoluţia bolii poate fi imprevizibilă, mai ales că Donald Trump intră în categoriile de risc pentru această boală, având în vedere în special vârsta sa de 74 de ani.